Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, expuse la Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni, au fost furate luna trecută de un tânăr de 25 de ani, care a mai pătruns și în alte biserici de unde a sustras obiecte de cult, unele dintre ele susceptibile a face parte din patrimoniul național, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit unui comunciat al Poliției, au fost efectuate două perchezitii, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Un bărbat, în vârstă de 25 de ani ar fi pătruns, pe parcursul acestui an, în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe bunuri printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

Potrivit unor surse judicare, printre acestea s-ar afla și moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur, care au fost expuse luna trecută la Capela Sfânta Elisabeta din cartierul bucureștean Cotroceni.

Suspectul este audiat si se va propune retinerea si arestarea pentru furt calificat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite