Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Paul Stănescu, s-a constituit parte civilă în dosarul „Tel Drum” - Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene condus de Paul Stănescu s-a constitut parte civilă în dosarul Tel Drum. Este vorba de ancheta  în care liderul PSD, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de fraude europene şi abuz în serviciu, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman (2000-2012).

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă transmitem următoarele: Ca urmare a solicitării DNA, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în dosarul având ca obiect verificarea modalităţii de implementare a proiectelor cod SMIS 1099 şi 1124”, se arată în răspunsul Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPE), la solicitarea „Adevărul”.

MDRFE este condus de senatorul Paul Stănescu (PSD), care anterior a fost timp de 8 ani presedintele CJ Olt. Paul Stănescu a stat pe 13 noiembrie  în faţa DNA să-l susţină pe LIviu Dragnea, în momentul audierii sale în dosarul „Tel Drum”.  DNA susţine că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene (MDRFE) ar fi fost prejudiciat în acest caz cu peste 20 milioane euro, iar CJ Teleorman cu 31 de milioane de lei.

Proiectele investigate de DNA în dosarul Tel Drum sunt: 

Reabilitarea DJ701, limita jud. Dâmboviţa – Gratia – Poieni – Silistea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolanesti – Zâmbrească – Dobrotesti, km 44+240 – 104+890 (55,450km), cod SMIS 1099 . Valoare totala 118.783.998,68 lei, din care buget eligibil de 92.102.341,02 lei.

Reabilitare DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita-km 17+400-km 58+000,  cod SMIS 1124, al caror beneficiar este Consiliul Judetean Teleorman. Valoare totala: 65.100.594,91 lei, din care buget eligibil 52.105.690,38 lei.

Solicitarea DNA

Procurorii DNA au notificat de pe data de 20 noiembrie Consiliul Judeţean Teleorman şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene (MDRFE) pentru a se constitui parte civilă în dosarul Tel Drum-Liviu Dragnea.

„La data de 20 noiembrie 2017, au fost trimise, de către procurori DNA, celor două instituţii menţionate, notificări în vederea constituirii de părţi civile în cauza mediatizată prin comunicatele nr. 1110/VIII/3 din data de 21 noiembrie 2017 şi 1056/VIII/3 din data de 13 noiembrie 2017. Până în prezent nu a fost primit vreun răspuns”, arată DNA, într-un răspuns la solicitarea „Adevărul”. Consiliul Judeţean Teleorman este condus de Dănuţ Cristescu (PSD).

CJ Teleorman, aşteaptă şedinţa

Consiliul Judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă în dosarul „Tel Drum”- Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns transmis pe 12 decembrie pentru „Adevărul”.  „Până la momentul prezentei, Consiliul Judeţean

Teleorman nu s-a constituit parte civilă în cadrul dosarului penal, urmând însă să fie supusă dezbaterii în şedinţa Consiliului Judeţean această posibilitate”, arată CJ Teleorman, într-un răspuns solicitat de „Adevărul”. 

Ce spune Codul de Procedură

Conform Codului de Procedură Penală (CPP), părţile vătămate se pot constitui parte civilă pe toată durata fazei de urmărire penală, până la trimiterea în judecată. Acest lucru „se face în scris sau oral, cu indicarea naturii şi a întinderii pretenţiilor, a motivelor şi a probelor pe care acestea se întemeiază”. „În cazul în care constituirea ca parte civilă se face oral, organele judiciare au obligaţia de a consemna aceasta într-un proces-verbal sau, după caz, în încheiere”, se arată în CPP. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite