MAE anunță că încă doi români sunt ținuți ostatici în Fâșia Gaza de gruparea teroristă Hamas

0
Publicat:

Încă doi români, care sunt și cetățeni israelieni, se numără printre ostaticii din Fâșia Gaza. Este anunțul de ultimă oră venit din partea Ministerului Afacerilor Externe. Un bilanț anterior arăta că patru români au fost răpiți de Hamas. 

Șase persoane cu cetățenie română sunt ținute ostatice de Hamas FOTO EPA-EFE
Șase persoane cu cetățenie română sunt ținute ostatice de Hamas FOTO EPA-EFE

„În urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene”, se arată într-un comunicat dat publicității de autoritățile române.

Încă de la începutul războiului, autoritățile române au activat o celulă de criză, care acționează 24 de ore din 24, în regim de permanență. 

Situația din Orientul Mijlociu a devenit tensionata după atacul Hamas din 7 Octombrie, când peste 1400 de oameni au fost uciși, iar alții au fost luați ostatici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite