MAE anunță că încă un român e ostatic în Fâșia Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat ca un alt român, care este și cetățean israelian, este ostatic în Fâșia Gaza, fiind a patra persoană cu dublă cetatenie confirmată de autorități.

MAE anunță că încă un român e ostatic în Fâșia Gaza. Foto: Profimedia
MAE anunță că încă un român e ostatic în Fâșia Gaza. Foto: Profimedia

 „În urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă un cetățean cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, este ostatic în Fâșia Gaza”, se arată în comunicatul MAE.

„MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile israeliene și egiptene pentru evacuarea cetățenilor români și a familiilor acestora. Autoritățile egiptene și cele israeliene au dat asigurări că punctul de frontieră va continua să fie deschis pentru evacuări și în următoarele zile.”

„Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, activată încă de la debutul crizei și care acționează în regim de permanență, 24/7, menține coordonarea cu alte state  și organizații internaționale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetățeni/funcționari. De asemenea, a fost trimisă, în regim de urgență, o a doua echipă consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea consolidării capacității de sprijin consular”, potrivit unui alt comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Situația din Orientul Mijlociu a devenit tensionata dupa atacul Hamas din 7 Octombrie, cand peste 1400 de oameni au fost uciși, iar altii au fost luati ostatici. Printre cei sechestrați sunt și patru israelieni care au cetatenie Romana.

În cele trei săptămâni de conflict în Orientul Mijlociu, cinci persoane cu cetăţenie israeliano-română au fost confirmate decedate, potrivit Ministerul de Externe. 260 de români au cerut autorităților de la București să fie evacuați din Gaza, însă nimeni nu a putut fi evacuat din Fâșia Gaza, teritoriu administrat de Hamas.

Luni, 30 octomrbie, ambasadorul Israelului împreună s-a întâlnit în Guvern cu soția cetățeanului româno-israelian, Tal Haimi, răpit în Fâșia Gaza de Hamas, dar și cu premierul Marcel Ciolacu. Prim-ministrul și-a transmis susținerea și a afirmat că „Guvernul României și toate autoritățile statului român mențin legătura strânsă cu Statul Israel. Și fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toți cei cărora acest război le-a adus suferință”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite