Localnicii din comuna Alexandrei, Dobrosloveni, vor fi consiliaţi de psiholog. Primarul: „Oamenii sunt şocaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de psihologi a mers la Dobrosloveni pentru a oferi consiliere psihologică familiei Alexandrei şi oamenilor din localitate. Primarul localităţii susţine că oamenii sunt efectiv şocaţi şi în aer pluteşte o atmosferă apăsătoare.

Primarul din Dobrosloveni, Gheorghe Tudoraşcu, susţine că psihologii au venit fiindcă oamenii  „sunt şocaţi” şi pentru că în aer pluteşte teama.

„Sunt două doamne, doi psihologi veniţi de la Bucureşti. Echipa rămâne până seara. Au venit oameni, sunt în sală, sunt peste 50. Este această acţiune întrucât comunitatea trebuie să primească răspunsuri, e nevoie de acest lucru. Sunt multe întrebări, oamenii sunt şocaţi”, a declarat Tudoraşcu, conform mediafax.ro. 

Psihologii vor fi prezenţi în cursul zilei de miercuri la Căminul Cultural din Dobrosloveni şi vor discuta, începând cu ora 10:00, cu copii, adulţii şi cu toţi cei care simt nevoia. Primarul a mai spus că în aer pluteşte o atmosferă apăsătoare.

Potrivit lui Gheorghe Tudoraşcu, o echipă de psihologi, asistentul comunitar şi asistentul social din cadrul Primăriei au mers şi la părinţii Alexandrei, „să-i ajute să treacă mai uşor peste acest eveniment”.

Întrebat cum i-a venit ideea de a cere consiliere psihologică, primarul a spus că „trebuie să iei deciziile pe care le crezi bune şi le aplici”.

Întrebat, de asemenea, cum i se pare acum comunitatea din Dobrosloveni, după crime, primarul a răspuns că lucrurile s-au schimbat, „parcă nu ne mai cunoaştem”.

„Dragi părinţi, copii, tineri, locuitori ai comunei Dobrosloveni, comunitatea noastră trece zilele acestea printre o perioadă dificilă pe care cu greu o înţelegem, dar care ne afectează pe toţi. Având în vedere tragedia din această perioadă vă invit pe toţi să vorbim despre Alexandra. Alături de noi am invitat specialişti care să ne ofere suport şi îndrumare. Avem cu toţii îngrijorări, temeri şi multe întrebări motiv pentru care vă invităm să participaţi la o întâlnire în data de 31 iulie ora 10:00 la căminul cultural din Dobrosloveni unde vom afla cum putem răspunde, ce putem face şi ce decizii putem lua în astfel de situaţii”, este anunţul edilului.

Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut, miercuri, 24 iulie, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". În ziua de 25 iulie, minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani, din Caracal, vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei. Gheorghe Dincă a recunoscut în cadrul anchetei că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, dar şi pe o altă adolescentă dispărută anul acesta, Luiza Melencu, din comuna doljeană Dioşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite