Kovesi, Predoiu şi Blaga dau asigurări că nu au existat presiuni în cazul Sorin Ovidiu Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii procuraturii, Justiţiei şi Internelor au dat asigurări că nu au existat presiuni politice în instrumentarea cazului omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, refuzând să facă altfel de aprecieri, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a limitat în a preciza că toate informaţiile privind extrădarea lui Nicolae Popa au fost făcute publice şi că o nouă cerere de extrădare a lui Popa a fost înaintată de autorităţile române către cele indoneziene pe 6 septembrie.

Eugen Chelemen: Câinii din luptele lui Băsescu

image

Procurorul general al României, Laura Coduţa Kovesi, nu a dorit să comenteze apariţia în presă a  interceptărilor din dosar, subliniind doar că discuţiile publicate sunt pasaje din referatul cu propunerea de arestare preventivă. Acesta a precizat că nu au existat niciun fel de presiuni asupra procurorilor care instrumentează dosarul.

Acelaşi lucru a susţinut şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Tribunalul Bucureşti a decis vineri, ora 01.40, arestarea pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Stoian Alexandru. Cei trei au fost reţinuţi în dosarul privind fuga din ţară a lui Nicolae Popa, fost director Gelsor, condamnat definitiv în România la 15 ani de închisoare pentru infracţiuni economice. Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu află astăzi de ce a fost arestat şi va afla când se va judeca recursul formulat de avocaţii săi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite