Întreruperi de curent în Capitală și în 10 județe: lista localităților afectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localități din zece județe vor rămâne fără curent electric în prima parte a lunii mai, a informat Rețele Electrice precizând și care este perioada în care se va relua furnizarea energiei electrice.

Oraș în pană de curent
Zeci de localități din România rămân în pană de curent la începutul lunii mai. Foto Shutterstock

„Noi, distribuitorul tău energie electrică, suntem nevoiți să oprim curentul când facem lucrări de mentenanță sau modernizări ale rețelei, situații în care ne luăm toate măsurile de siguranță pentru protejarea consumatorilor și colegilor noștri, pentru că viața este mai presus de orice.

De fiecare dată când oprim curentul pentru lucrări programate la rețea anunțăm atât clienții, cât și reprezentanții autorităților din orașele, satele sau comunele din zonele în care ne desfășurăm activitatea.

Ca să fii mereu informat despre lucrările programate pe care le executăm, instalează-ți un agregator de fluxuri RSS pe telefonul mobil, dacă nu ai deja unul, și adaugă feedul întreruperilor programate de Rețele Electrice România, în funcție de regiunea în care locuiești – Banat, Muntenia sau Dobrogea.”, a informat compania.

Fostul Enel, actualul PPC, a publicat două liste cu întreruperi programate în furnizarea energiei electrice, prima vizând 10 județe, plus Capitala, valabilă până duminică 4 mai, și o a doua care vizează șapte județe, plus București, valabilă în perioada 5 - 11 mai.

Recomandări pentru consumatori

  • Verificați programul întreruperilor: Consultați lista completă a străzilor afectate și orarele specifice pentru a vă planifica activitățile zilnice.
  • Protejați echipamentele electronice: Deconectați aparatele sensibile pentru a preveni eventuale daune cauzate de fluctuații de tensiune.
  • Contactați furnizorul: Pentru informații suplimentare sau pentru a raporta eventuale probleme, apelați serviciul de relații cu clienții al Rețelelor Electrice Muntenia.​

Aceste măsuri sunt esențiale pentru menținerea unei rețele electrice sigure și eficiente, contribuind astfel la prevenirea întreruperilor neplanificate și la îmbunătățirea calității serviciului oferit consumatorilor.

Cum ne protejăm aparatele electrocasnice de căderile bruște de tensiune

În ultima perioadă s-a înregistrat o creștere semnificativă a comenzilor pentru sisteme de stocare a energiei, din cauza deselor întreruperi de curent și fluctuațiilor de tensiune cauzate de caniculă.

Aceste sisteme protejează aparatele electrocasnice de căderile bruște de tensiune, pot fi montate în câteva ore și permit funcționarea unei fabrici deconectată de la rețeaua de distribuție a energiei electrice pentru aproximativ 24 de ore.

Pentru consumatorii fără panouri fotovoltaice, sistemele de stocare a energiei sunt o soluție practică, care se conectează la rețeaua electrică și funcționează ca un UPS, stochează energie atunci când rețeaua electrică este funcțională și o eliberează la nevoie, asigurând astfel continuitatea alimentării cu energie. În ultimul an, montajul acestor sisteme a crescut semnificativ, de la aproximativ 100 de sisteme montate anul trecut la câteva sute de solicitări în ultimele două luni. Costul instalării unui astfel de sistem, capabil să susțină aprovizionarea cu energie a unei case sau a unui birou pentru cel puțin o oră, este de aproximativ 2.000 de euro. Un alt avantaj al acestor sisteme este că protejează echipamentele electrice împotriva fluctuațiilor de tensiune, care pot deteriora aparatele și duce la pierderea garanției acestora.

Pentru consumatorii care dețin deja un sistem fotovoltaic, sistemele permit stocarea energiei produse de panourile solare pentru utilizare ulterioară și oferă un management inteligent al energiei. 

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite