Fosta polițistă arestată odată cu frații Tate își susține nevinovăția: „Este un dosar fabricat. Din străinătate sunt ordinele”

0
Publicat:

Fosta polițistă anchetată alături de frații Tate, Luana Alexandra Radu, a părăsit joi arestul pentru a putea participa la înmormântarea bunicului său. La ieșirea din închisoare a spus că ea și frații Tate sunt nevinovați, dosarul fiind „unul fabricat”.

Luana Radu și frații Tate / Foto: Arhivă
Luana Radu și frații Tate / Foto: Arhivă

„Suntem nevinovaţi. Este un dosar fabricat în totalitate. Nu există niciun fel de probă. Din străinătate sunt ordinele. Spun adevăruri care dor. Se purtau frumos cu toată lumea. Nu am fost abuzată nici eu niciodată”, a declarat Luana Radu, potrivit Antena 3.

Tânăra a părăsit, joi, arestul central al Poliției Capitalei la ora 14:00 și a lipsit două ore, pentru a participa la înmormântarea bunicului său. Luana a fost studentă la Academia de Poliție, iar ulterior a fost subinspector pe ordine publică la Secția 7 de poliție, însă a renunțat la uniforma de poliție după scurt timp.

Fosta polițistă este suspectată de DIICOT că, după ce a lucrat în studioul de videochat, ar fi devenit unul dintre oamenii pe care se bazau Andrew și Tristan Tate în procesul de exploatare sexuală a altor fete.

În dosar mai este implicată și o altă tânără, Georgiana Naghel, care are 28 de ani, este și cetățean american și e iubita lui Andrew Tate.

Cei patru au fost arestați cu două zile înainte de Anul Nou, după ce au fost acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Frații Tate, prin avocații lor, și cele două românce au contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel București, care marți a decis definitiv ca aceștia să rămână în arest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite