Fostul şef ANAF Sorin Blejnar, condamnat la 5 ani de închisoare s-a predat la Poliţia Capitalei. „Este o decizie extrem de nedreaptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, s-a predat la Poliţia Capitalei după ce a fost condamnat marţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. Decizia este definitivă. Instanţa a dispus şi confiscarea a peste 12,5 milioane de lei.

UPDATE Sorin Blejnar s-a predat la Poliţia Capitalei.

UPDATE „Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă şi pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiţia aşa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplăcută cu implicaţii asupra mea, asupra familiei şi asupra cunoscuţilor”, a declarat, pentru Mediafax, Sorin Blejnar.

În acest caz, Curtea de Apel Bucureşti a redus pedeapsa dată de Tribunalul Bucureşti de la 6 la 5 ani, arată ziare.com.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi rejudecând, în fond: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art.291 alin.1 Cod Penal raportat la art.7 lit.a din Legea nr.78/2000 şi art.5 Cod Penal de la 6 ani închisoare la 5 ani închisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicată inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Menţine celelalte dispoziţii", se arată în minută Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa a menţinut confiscarea a peste 12,5 milioane de lei, dată de Tribunalul Bucureşti.

DNA: Comision de 20%

În dosarul în care a fost condamnat astăzi, procurorii subliniau în rechizitoriu că, "în cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective."

"Banii respectivi urmau să-i fie remisi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru că acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri", spun procurorii.

Potrivit sursei citate, „în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip fantomă controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei".

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite