Fostul deputat Mihai Rădan şi actualul deputat Ghervazen Longher, cercetaţi penal pentru conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de fostul deputat Mihai Rădan, dar şi împotriva deputatului Ghervazen Longher pentru conflict de interese. Aceştia sunt acuzaţi că şi-au angajat ilegal rude la biroul parlamentar şi respectiv în Camera Deputaţilor.

Fost deputat în Parlamentul României Mihai Rădan este acuzat că, în perioada 17 octombrie 2006 – 15 decembrie 2008, în calitate de deputat, ar fi propus şi avizat angajarea în cadrul biroului său de parlamentar a fiului său, precum şi a nurorii sale. Potrivit anchetatorilor, Fiul său a fost şef de cabinet, iar soţia acestuia a fost consilier.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, învinuitul a încheiat cu soţia sa un contract civil având ca obiect prestarea de către aceasta a unor activităţi remunerate de Camera Deputaţilor.

La rândul său, deputatul în Parlamentul României din partea Uniunii Polonezilor din România "Dom Polski", Ghervazen Longher, este acuzat că pe 30 decembrie 2004 a propus Camerei Deputaţilor să-l angajeze pe fratele său, prin contract individual de muncă pe perioadă determinată. Contractul de muncă a fost avizat chiar de către deputat, fiind ulterior prelungit, spun anchetatorii.

Totodată, procurorii au menţionat că în cazul lui Ghervazen Longher s-a dispus prin ordonanţă, de către prim-adjunctul Parchetului General, infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispusă iniţial în dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite