Federația Sanitas amenință cu declanşarea conflictului colectiv de muncă: „Guvernul României continuă să facă greșeală după greșeală”

0
Publicat:

Federația sindicală Sanitas amenință cu declanşarea conflictului colectiv de muncă. Asta după ce numai o parte din angajaţii Direcțiilor de Sănătate Publică vor primi majorarea salarială prin Ordonanța de Urgență. 

Federatia Sanitas amenință cu declanșarea conflictului colectiv de munca - Foto Facebook
Federatia Sanitas amenință cu declanșarea conflictului colectiv de munca - Foto Facebook

Federația Sanitas a postat pe contul de pe rețeaua de socializare Facebook care sunt nemulțumirile angajaților DSP. Sindicaliștii îi îndeamnă pe angajați să semneze listele pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă, după ce numai 1.800 de angajați din 4.800 de salariați ai DSP-urilor vor primi o majorare salarială.

Ordonanța de Urgență pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară cuprinde și creșteri salariale pentru angajații din DSP-uri, însă numai pentru aceia care sunt funcționari publici. Astfel, doar 37,5% dintre angajați vor beneficia de mărirea de salariu.

Guvernul României continuă să facă greșeală după greșeală! Sau poate nu greșește ci își plănuiește fiecare mișcare atent, pentru a obține efectul garantat al politicii DEZBINĂ ȘI CONDU! ORDONANȚA DE URGENȚĂ pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învățământ și alte sectoare de activitate bugetară cuprinde și creșteri salariale pentru angajații din DSP-uri, dar ce să vezi? Numai pentru o parte dintre ei și anume funcționarii publici! Adică, din 4800 de salariați, cresc veniturile numai pentru 1800!”, subliniază Federația Sanitas pe Facebook.

Totodată, sindicaliștii arată contextul în care lucrează angajații DSP.

În condițiile în care avem epidemie de rujeolă și încă nu ne-am revenit după pandemia COVID, Guvernul alege să recompenseze numai funcționarii publici din DSP-uri, restul personalului, în mare majoritate personal medical, să mai aștepte!!!”, afirmă Federația Sanitas.

Membrii Federației sunt nemulțumiți de măsurile luate după protestele îndelungate și consideră că au fost „păcăliți”.

După aproape o lună de proteste, în care toți salariații din DSP-uri au fost în stradă, și au fost păcăliți de diverse sindicate că vor fi susținuți, iată că astăzi avem acest rezultat neașteptat, care cu siguranță va dezbina echipa din aceste instituții, așa cum creșterile discreționare de venituri au distrus armonia și în întreg sistemul sanitar! Considerăm că folosirea de măsuri diferite pentru a recompensa același tip de muncă este împotriva oricăror principii democratice sănătoase.”, se adaugă în comunicat.

De asemenea, Federația Sanitas îi sfătuiește pe salariați să semneze pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Și în încercarea de a opri odată pentru totdeauna aceste practici, dragi colegi din SĂNĂTATE și Asistență Socială, dacă numai astfel înțeleg legiuitorii acestei țări că AȘA NU SE MAI POATE, haideți să le demonstrăm că știm să ne luptăm pentru drepturile noastre: Semnați listele pentru DECLANȘAREA CONFLICTULUI COLECTIV DE MUNCĂ! Listele le găsiți la liderul SANITAS din unitatea în care lucrați!”, informează postarea de pe Facebook a Federației Sanitas.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite