Cine sunt judecătorii care vor face parte din BEC la alegerile locale din 27 septembrie - Înalta Curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tragerea la sorţi a judecătorilor care urmează să  facă parte din BEC a avut loc joi, ora 13.00Imagine: Adevărul
Tragerea la sorţi a judecătorilor care urmează să  facă parte din BEC a avut loc joi, ora 13.00Imagine: Adevărul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat publicităţii, joi, numele celor 7 judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) la alegerile locale din data de 27 septembrie. ÎCCJ i-a desemnat pe cei 7 magistraţi în urma unei trageri la sorţi care a avut loc la ora 13.00.

„La data de 30 iulie 2020, ora 13.00, în şedinţă publică, desfăşurată la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, sala Secţiilor Unite,  au fost desemnaţi, prin tragere la sorţi, următorii judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020:

  • judecător Andreea Liana Constanda, Secţia I Civilă
  • judecător Mirela Vişan, Secţia I Civilă
  • judecător George Bogdan Florescu, Secţia a II a Civilă
  • judecător Iulia Manuela Cîrnu, Secţia a II a Civilă
  • judecător Lavinia Valeria Lefterache, Secţia Penală
  • judecător Horia Valentin Şelaru, Secţia Penală
  • judecător Virginia Filipescu, Secţia de contencios administrativ şi fiscal”, se arată în comunicatul ICCJ.

Cum se vor desfăşura alegerile locale

Preşedintele AEP, Constantin Mituleţu Buică, a anunţat pe 24 iulie că vor fi puse la dispoziţie în secţiile de votare pentru cetăţeni măşti şi dezinfectant, la alegerile locale din 27 septembrie. 

El a precizat că organizarea alegerilor are un cost de aproape un miliard de lei, dublu comparativ cu alţi ani.  Acesta a mai spus că este târziu să mai fie luată în calcul organizarea alegerilor timp de două zile.

„Vor fi măşti, mănuşi şi dezinfectare la secţiile de votare pentru alegători”, a afirmat Constantin Buică vineri la Digi 24.

Întrebat dacă vor fi organizate mai multe secţii de votare pentru evitarea aglomerării, şeful AEP a spus că este un aspect ce va fi stabilit, după discuţiile cu primarii şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

„În această perioadă avem o etapă de comunicare cu primarii pentru a vedea spaţiile secţiilor de votare ca şi dimensiune. Vom comunica această dimensiune a secţiilor de votare Ministerului Sănătăţii şi în funcţie de discuţiile cu Ministerul Sănătăţii vom stabili dacă va fi necesară schimbarea unei locaţii sau a mai multor locaţii ale secţiilor de votare, pentru că numărul de persoane este foarte mare. Vor trebui să staţioneze într-o secţie de votare şi împreună cu ei vom stabili dacă va fi necesar să solicităm primarilor să schimbele unele sedii ale secţiilor de votare”, a explicat Buică.

Chestionat la Digi 24 dacă AEP ia în calcul să organizeze şi secţii de votare în afara şcolilor, corturi amenajate în curţile şcolilor, preşedintele Autorităţii a replicat: „Vor intra în aceleaşi măsuri pe care le vom dispune primarilor pentru a schimba sediul secţiilor de votare şi acolo unde nu va fi posibil va trebui să stabilim şi astfel de locaţii, astfel încât să ne asigurăm că va fi asigurat fluxul de intrare şi ieşire într-o secţie de votare, pentru protecţia membrilor în secţiile de votare, cât şi pentru alegători”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite