Băiat de 16 ani, salvat de sub dărâmături de românii care intervin în Turcia. Misiunea a durat 20 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la acest moment, echipa mixtă de căutare-salvare RO-USAR a reușit să salveze patru persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Turcia. Salvatorii români intervin joi la o clădire P+8, prăbușită total.

Echipa RO-USAR, în Turcia. FOTO Facebook IGSU
Echipa RO-USAR, în Turcia. FOTO Facebook IGSU

Acțiunile de azi vin după ce, miercuri dimineață, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături.

Un nou cutremur, în timpul intervenției

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale.

„Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia, a precizat joi dimineașă, pe Facebook IGSU.

Echipa mixtă de căutare-salvare RO-USAR, în Turcia. FOTO Facebook IGSU
Echipa mixtă de căutare-salvare RO-USAR, în Turcia. FOTO Facebook IGSU

Noi operațiuni de căutare

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat două misiuni de căutare în două site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

„În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin”, a mai precizat IGSU.

 

Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite