Avocaţii primarului Capitalei, în vizită la acesta în arest: Sorin Oprescu nu demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Chiciu, avocatul primarului Capitalei, acuzat de fapte de corupţie, a declarat luni, după ce l-a vizitat pe Sorin Oprescu, că acesta din urmă nu demisionează din fruntea primăriei.

UPDATE Echipa de avocaţi a lui Sorin Oprescu a declarat, luni seara, că Sorin Oprescu se simte bine din punctul de vedere al sănătăţii, precizând că deşi a avut câteva probleme, şi-a revenit după ce a primit îngrijirile medicale necesare.

De asemenea, avocaţii au precizat că Sorin Oprescu nu demisionează de la Primăria Capitalei şi a rugat bucureştenii să aibă în continuare încredere în el.

Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului, care luni după-amiază l-a vizitat pe Sorin Oprescu în arest, a spus că primarul Capitalei nici nu a cerut şi nici nu a primit bani: ”Acest om nu a cerut niciodată sume de bani”.

Chiciu le-a spus jurnaliştilor că avocaţii au dat explicaţii în instanţă şi le-a cerut să înţeleagă că nu pot da detalii despre strategia apărării.

”La instanţă Sorin Oprescu a dat declaraţii ample şi le vom reitera în faţa judecătorilor, la contestaţie. La acest moment, întreaga echipă de avocaţi este prezentă aici, fiul lui Sorin Oprescu s-a întors în ţară sau urmează să se întoarcă. Toată lumea trebuie să fie adunată în jurul lui Sorin Oprescu. Nu este un om învins, ci un om care trece printr-o situaţie dificilă”, a afirmat avocatul.

Întrebat despre problemele de sănătate ale primarului şi dacă acestuia i s-a făcut rău la Tribunalul Bucureşti, Chiciu a spus că primarul este dependent de insulină şi are probleme medicale care sunt deja de notorietate, însă apărarea nu doreşte să invoce problemele medicale, aceasta fiind ”dorinţa lui Sorin Oprescu”.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, primarul general al Capitalei ar fi primit mită 25.000 de euro, sâmbătă seară, banii, provenind de la patru denunţători, fiind duşi la locuinţa primarului de şeful unei instituţii din Primărie.

Ulterior, 5.000 de euro din banii primiţi mită de Sorin Oprescu au fost găsiţi asupra sa, în trafic, iar o parte la locuinţa acestuia, din Ciolpani, potrivit anchetatorilor.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite