VIDEO Interviurile Adevărul - Reviro. Darian Ursoi: „Sistemul britanic te învaţă să gândeşti şi să-ţi rezolvi singur problemele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri am reluat seria interviurilor Adevărul-Reviro în cadrul campaniei „Şcoliţi peste hotare, angajaţi în ţară. De ce întorc românii în ţară?”. În platou a fost invitat Darian Ursoi, care a studiat Management la Warwick Business School în Anglia, a lucrat în Londra la Microsoft şi J.P. Morgan, iar acum e business analyst la A.T. Kearny, o firmă de consultanţă strategică.

 

Cele mai importante declaraţii:

Darian Ursoi: În timpul liceului, la Arad, am cochetat cu mai multe domenii, am oscilat între medicină, drept, antropologie şi am ajuns să aleg business-ul. 

M-am decis să îmi restrâng opţiunile la universităţile din Europa, pentru că ar fi mai aproape de casă. Am fost acceptat şi la universităţi din Germania, Italia. 

Universităţile din Anglia ţin să pună anumite condiţii pentru a intra la ei în universităţi. Trebuia să am media minimum 9.50 la Bac, ceea ce s-a şi întâmplat. 

În liceu am avut o profesoară de Română care ne-a ajutat şi ne consilia şi ne explica ce înseamnă să ne înscriem la o facultate în străinătate.

Warwick are o proporţie foarte mare de studenţi internaţionali şi aici mă refer la peste 50%.

image

FOTO: David Muntean

Cum ai început să lucrezi?

Profesorii sunt nişte oameni extraordinari. Toţi sunt lideri în domeniul în care activează, fie au lucrat în domeniul pe care îl predau sau sunt consultanţi.

Voiam foarte mult să îmi petrec al treilea an lucrând. În Londra, la facultate, ai opţiunea de a învăţa în primii doi ani, în al treilea an să lucrezi, iar apoi sa te întorci la facultate. Am ales Microsoft pentru că îmi doream foarte mult să lucrez în acest domeniu. Aici, o zi pe săptămână puteam lucra de acasă, de obicei vinerea, iar în rest lucram din companie, însă nu trebuia să stăm neapărat la birou.

Lucram de la 9.00 la 17.00.

În schimb, la JP Morgan, în prima zi de lucru am stat 14 ore şi aveam foarte multă treabă. 

Am fost printre puţinii colegi care au ales să muncească în cel de-al treilea an.

După ce am terminat facultatea, nu ştiam dacă să mă întorc în ţară sau nu, însă am decis să revin.


Darian Ursoi ne-a povestit la "Adevărul Live" de la 14:00 de ce a plecat la studii în străinatate, ce a făcut aici până să plece, cum a fost experienţa de acolo, ce a învăţat nou, diferit şi cum l-a ajutat să se dezvolte. De asemenea, ne va face şi comparaţie între cele două sisteme de educaţie din Anglia şi din România. Vom afla şi ce l-a determinat să se întoarcă în România şi cum i se pare piaţa muncii de aici.

Aceast interviu face parte din seria de interviuri realizată în parteneriat cu EDUCATIVA, în cadrul programului lor REVIRO, prin care încearcă să pună o punte de legătură între aceşti tineri şi mediul de afaceri din România.

Reconectarea cu România

O mare parte dintre cei care decid să se întoarcă acasă pentru a începe o carieră nu sunt conectaţi la realitatea de business şi sunt slab susţinuţi în a găsi joburile potrivite pentru ei.

Grupul EDUCATIVA, care trimite anual tineri la studii în străinătate, a observat această problemă recurentă. Ca soluţie, grupul a creat Reviro, un serviciu de recrutare care îşi propune să le faciliteze tinerilor români cu pregătire internaţională accesul la oportunităţi de carieră la companii din România. „Misiunea Reviro este de a conecta potenţialul tinerilor români cu pregătire internaţională la organizaţii din România care să le pună în valoare abilităţile dobândite la studii în cadrul universităţilor internaţionale”, spune Alexandru Ghiţă, preşedinte EDUCATIVA.

El explică modul în care activitatea Reviro completează scopul EDUCATIVA. „Din 2005 trimitem la şcoală în străinătate mii de oameni, prin târgurile de universităţi, prin EDMUNDO, serviciul nostru de consiliere. Însă miza nu a fost doar de a-i trimite în străinătate, ci a fost să-i şi aducem înapoi”, detaliază el. 


Pe aceeaşi temă:

Interviurile „Adevărul”-Reviro. De ce se întorc în ţară românii şcoliţi peste hotare

Ce opţiuni de carieră au tinerii români cu experienţă internaţională?

Robert Uzună, profesor şi expert în relaţii economice internaţionale: „Am avut doi ani sabatici academici“

Ora 18.00. Adevărul Live despre tinerii români care s-au întors în ţară după studiile în străinătate

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite