Topul limbilor străine greu de învăţat
0
Araba, chineza şi japoneza se numără printre limbile străine cel mai greu de învăţat, în special din cauza diferenţelor mari faţă de limba nativă.
Multe limbi au fost considerate greu de învăţat, dar care e cea mai dificilă? Sunt o serie de factori care determină complexitatea unei limbi, cum ar fi cât de apropiată este limba străină respectivă de limba nativă.
Studiile arată că limbile cu gramatică şi structură similară cu limba nativă sunt mai uşor de învăţat, însă orice limbă are gradul ei de dificultate.
Mai jos este o lista cu cele mai dificile limbi străine, realizată de un site recomandat de jurnaliştii de la The Telegraph.
1. Limba arabă
De ce este dificilă: foarte puţine cuvinte din arabă se aseamănă cu limbile europene. Araba pură foloseşte puţine vocale, fapt ce o face foarte greu de citit.
2. Limba chineză
Chineza este o limbă tonală, ceea ce înseamnă că tonul schimbă sensul cuvintelor. De asemenea, miile de caractere şi sistemul de scriere complex îngreunează învăţatul limbii.
3. Limba japoneză
Fiind similară cu chineza, cei care vor să înveţe japoneză trebuie să memoreze mii de caractere. Cele trei sisteme diferite de scris şi două de silabisit fac japoneza o limbă dificil de învăţat.
4. Limba coreeană
Din cauza sintaxei, a topicii în propoziţii şi a conjugării verbelor. Limba coreeană este o limbă aproape imposibilă pentru europeni. La fel ca limbile japoneză şi chineză, coreeana se bazează pe caractere complexe chineze.
5. Limba maghiară
Maghiara este una dintre cele mai grele limbi străine din cauza lipsei genurilor gramaticale, dar şi din cauza celor şapte conjugări verbale. Este una dintre limbile „independente”, ceea ce înseamnă că nimeni nu-i cunoaşte originile şi nu are rădăcini clasice, cum ar fi latina.