Tânără cu 10 la Bac, sfătuită de Preşedinţie sa rămână în ţară, pleacă la studii în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delia Roxana Ionete a câştigat marele premiu oferit în campania „Adevărul te meditează şi Doppelherz te premiază” FOTO Eduard Enea
Delia Roxana Ionete a câştigat marele premiu oferit în campania „Adevărul te meditează şi Doppelherz te premiază” FOTO Eduard Enea

O tânără din Gorj care a avut media 10 la Bacalaureat a fost admisă la City University of London şi pleacă, săptămâna viitoare, în Anglia, deşi a primit o scrisoare din partea Preşedinţiei în care a fost sfătuită să dea României „prima şansă" în parcursul său profesional. Delia Ionete a câştigat în această vară marele premiu oferit în campania „Adevărul te meditează şi Doppelherz te premiază”, respectiv 1.000 de euro.

Delia Ionete, va urma cursurile Facultăţii Mathematics with Economics and Finance din Marea Britanie. Ea a primit, marţi, o scrisoare din partea Administraţiei Prezidenţiale, deşi aceasta a fost redactată în luna iulie, arată Mediafax.

„Te felicit pentru rezultatul obţinut la examenul de Bacalaureat care rămâne un examen al maturităţii. Am convingerea că vei deveni un adevărat profesionist, indiferent de domeniul ales. România are nevoie de tineri ca tine, implicaţi şi responsabili. Sper că după finalizarea studiilor vei decide să dai ţării noastre prima şansă în parcursul tău profesional, iar aceasta să îţi ofere, la rândul ei, oportunităţile de împlinire a potenţialului chiar aici, la tine acasă”, i-a transmis tinerei Klaus Iohannis.

Delia Ionete avea deja planurile făcute. „Scrisoarea pe care am primit-o din partea preşedintelui a însemnat foarte mult pentru mine, deoarece este prima data când primesc felicitări de la o persoană atât de importantă şi, de asemenea, este o apreciere extrem de binevenită după ce munceşti atât de mult. 

Am ales totuşi să plec din ţară deoarece consider că sistemul de învăţământ britanic mi se potriveşte mai bine şi mai ales pentru faptul că se pune accentul mai mult pe partea practică. Experienţa de a studia în străinătate este unică şi captivantă şi îţi oferă o gamă largă de oportunităţi. Nu ştiu încă dacă mă voi mai întoarce în România, mi-ar plăcea să mă întorc, dar cred că financiar aş fi mai mulţumită în afară”, a declarat, corespondentului Mediafax, Delia Ioneta.

Aceasta va pleca săptămâna viitoare la Londra, pentru a se pregăti să devină profesor de matematică.„Mi-au plăcut foarte mult oraşul şi calitatea sistemului de învăţământ din Marea Britanie. Vreau să devin profesoară de matematică. Nu m-am hotărât încă, dar cred că o să rămân în străinătate”, a conchis Delia Ionete.

Delia Ionete, câştigătoarea unui concurs organizat de Adevărul

Delia Ionete, în vârstă de 19 ani, a câştigat marele premiu oferit în campania „Adevărul te meditează şi Doppelherz te premiază”, respectiv 1.000 de euro.

Venită la redacţia Adevărul, aceasta a declarat că după terminarea facultăţii, speră să ajungă în Statele Unite ale Americii sau în Germania pentru a urma un master în acelaşi domeniu. Visul ei însă nu se opreşte aici şi vrea să se întoarcă în România pentru a deveni profesoară.

„După rezolvarea temelor la celelalte materii, îmi petreceam timpul lucrând probleme din ce în ce mai dificile cu dorinţa acerbă în suflet de a deveni profesoară de matematică, de a fi capabilă că în viitor să le transmit aceeaşi pasiune altor copii”, a scris adolescenta în eseul cu care a participat la concursul organizat de ziarul „Adevărul”, în parteneriat cu Doppelherz.

Bunica, mentorul din copilărie

Pasiunea Deliei pentru matematică a pornit din copilărie, mentor fiindu-i chiar bunica sa. „Bunica mea m-a pregătit de când eram mică, lucram manualele de matematică înainte de a ajunge la şcoală. Am continuat şi după, pregătindu-mă pentru concursuri şi olimpiade”, a povestit Delia.

În această vară, adolescenta a fost voluntar la festivalul Untold din Cluj şi urmează să plece la City University London, unde a obţinut una din cele 50 de burse acordate viitorilor studenţi. Iniţial aceasta voia să plece în SUA, motiv pentru care vara trecută a dat şi examenul de bacalaureat american, însă a renunţat la această dorinţă.

„Lucrez la visul meu în fiecare zi, chiar şi acum când scriu aceste rânduri. Îmi formez motivaţia necesară pentru a-l duce până la capăt şi sper că voi reuşi”, a scris Delia Ionete în încheierea eseului său.

Participanţii la concursul organizat de „Adevărul” au avut de realizat un eseu motivaţional cu tema „Care este visul tău?”, câştigătorul fiind desemnat pe baza like-urilor primite. Delia Roxana Ionete a primit peste 3.500 de like-uri, aceasta câştigând premiul în valoare de 1.000 de euro oferit de Doppelherz.

Redăm mai jos eseul scris de Delia Roxana Ionete:

Fiecare dintre noi are vise, speranţe, idealuri. Când suntem mici, visăm să ajungem mari, să facem lucruri imposibile, să dovedim că putem excela într-unul sau în mai multe domenii. Suntem ancoraţi într-o realitate dominată de competiţie şi de la o vârstă fragedă avem în noi dorinţa arzătoare să obţinem statutul de a fi cei mai buni.

În copilărie, visele noastre au o altă formă. Chiar dacă par imposibile, motivaţia pe care ne-o oferă gândul că am putea vreodată să ajungem ceea ce ne dorim, ne ajută să ne autodepăşim şi să începem drumul anevoios de a ne descoperi cea mai bună versiune a personalităţii noastre. 

Visul meu a fost şi a rămas acelaşi de când am început să înţeleg noţiunea de a avea un vis pentru care să munceşti. Matematică şi-a făcut apariţia în viaţă mea treptat, începând cu vârstă de 3-4 ani când am descoperit numerele. Apoi, ea a devenit o pasiune prin simplul fapt că la sfârşitul fiecărei probleme rezolvată corect sau după fiecare premiu câştigat la vreun concurs, mă simţeam mai curajoasă şi cu mai multă încredere în mine. Mi-a oferit încredere, m-a format că elev silitor, că om. 

După rezolvarea temelor la celelalte materii, îmi petreceam timpul lucrând probleme din ce în ce mai dificile cu dorinţa acerbă în suflet de a deveni profesoară de matematică, de a fi capabilă că în viitor să le transmit aceeaşi pasiune altor copii. Visul meu este de a formă alţi oameni, de a le destăinui conexiunea inexplicabilă a matematicii cu celelalte materii şi cu mediul înconjurător. 

De asemenea, consider că un professor te poate determina să iubeşti o anumită materie şi îmi doresc să am măcar o dată în această viaţă satisfacţia că am reuşit să fac acest lucru. Un set de minime cunoştinţe matematice ne este mai mult decât necesar fiecăruia dintre noi indiferent de locul în care lucrăm. Aşadar, acesta este lucrul pe care mi-l doresc. 

Lucrez la visul meu în fiecare zi, chiar şi acum când scriu aceste rânduri. Îmi formez motivaţia necesară pentru a-l duce până la capăt şi sper că voi reuşi.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite