Subiecte şi barem la Matematică, la Bacalaureat 2018. Subiectele au fost accesibile
0Candidaţii din toate promoţiile care au studiat la Real şi s-au înscris pentru examenul de bacalaureat au susţinut miercuri proba obligatorie la Matematică. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.
Rezolvare subiecte Matematică la BAC 2018, la Adevărul Live
Subiecte Matematică BAC 2018 - Mate-Info
BAREM Matematică BAC 2018 - Mate-Info
Subiecte Matematica BAC 2018 - Pedagogic
BAREM Subiecte Matematică BAC 2018 - Pedagogic
Subiecte Matematică BAC 2018 - Tehnologic
BAREM Matematică BAC 2018 - Tehnologic
Candidaţii care au susţinut examenul la Matematică au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.
„Un elev de nivel mediu ar fi trebuit să obţină în jur de nota 6-7. Subiectele au avut un grad similiar de dificulate ca cele de anul trecut. Singura cerinţă care ar fi putut să îi încurce pe elevi este problema a doua de la subiectul II, unde de data aceasta nu s-au mai dat numere întregi, ci numere fracţionare“, a comentat profesoara Denisa Tănăsescu de subiectele care s-au dat la profilul Mate-Info.
Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început luni, cu testul de Limba şi literatura română, iar marţi s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă, în limbile maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană.
Miercuri are loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi.
Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), potrivit Ministerului Educaţiei.
Subiecte şi barem la istorie, la Bacalaureat 2018
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.