Simulare Bacalaureat 2025. Subiectele și baremul de corectare la Geografie
0Simularea examenului de Bacalaureat 2025 a continuat astăzi cu proba la alegere a profilului și specializării. Subiectele au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației. Iată ce au primit elevii la Geografie, potrivit edupedu.ro.

La proba la alegere a profilului şi a specializării, elevii de la Uman pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar, au putut opt pentru una dintre următoarele disciplinele:
- Geografie;
- Filosofie;
- Logică şi argumentare;
- Economie;
- Psihologie;
- Sociologie;
Simulare Bacalaureat 2025. Subiectele la Geografie
Cerințele de la primul subiect s-au bazat pe harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, elevii au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri și orașe. Elevii au avut de prezentat un factor natural care favorizează cultivarea viței de vie pe suprafețe extinse în Subcarpații Curburii. O altă cerință a fost să precizeze numele a două orașe-port la Marea Neagră, potrivit edupedu.ro.




Simulare Bacalaureat 2025. Baremul de corectare la Geografie


Simulare Bacalaureat 2025. Calendarul următoarelor probe
- 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă;
- 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor
Calendar Bacalaureat 2025, sesiunea din vară
- 10 iunie 2025: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă;
- 11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – probă scrisă;
- 13 iunie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – probă scrisă;
- 16 iunie 2025: Limba și literatura maternă – proba E.b) – probă scrisă;
- 20 iunie 2025: Afișarea rezultatelor la probele scrise, vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor;
- 23-24 iunie 2025: Vizualizarea lucrărilor scrise și depunerea contestațiilor. 30 iunie 2025: Afișarea rezultatelor finale
Elevii vor afla notele finale pe 8 aprilie. Acestea nu vor fi trecute în catalog decât la cererea părinților sau a elevilor. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care vor avea loc testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.