Raed Arafat le va vorbi studenţilor şi tinerilor medici despre medicina de urgenţă din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La congres se organizează şi workshop-uri precum atelierul denumit Dr House   FOTO: Adevărul
La congres se organizează şi workshop-uri precum atelierul denumit Dr House   FOTO: Adevărul

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează, în perioada 5-8 decembrie 2013, cea de-a 17-a ediţie a Congresului pentru Studenţi şi Tineri Medici, Bucureşti, unde vor ţine conferinţe personalităţi din lumea medicală, precum Raed Arafat.

Astfel, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila” va găzdui prezentări de lucrări ştiinţifice, conferinţe şi workshop-uri, iar pe parcursul întregului eveniment, participanţii vor avea ocazia să îşi prezinte lucrările în cadrul a patru secţiuni: Ştiinţe medicale, Ştiinţe fundamentale, Ştiinţe chirurgicale şi Poster.

Studenţii vor trebui să plătească 120 de lei dacă se înscriu ca participant activ (înscrierea lucrării se face până la data de 14 noiembrie) şi 155 de lei până pe 21 noiembrie, dacă se înscriu ca participant pasiv.

Workshop-urile organizate în cadrul congresului sunt:

  • ECO-CORD: An InSight from the Heart (Conf. Bogdan Al. Popescu şi Ş.L. Ruxandra Oana Jurcut)
  • Knots and Sutures (Societatea Studenţească de Chirurgie din România)
  • Dr. House (Conf. Dr. Ion Dina)
  • Find the Germ (Prof. Univ. Dr. Mircea-Ioan Popa)
  • Prezentarea unei lucrări ştiinţifice. Tehnică şi artă (Conf. Univ. Dr. Laurenţiu Beluşică, şeful secţiei de chirurgie generală din cadrul spitalului M.A.I. „Dimitrie Gerota” din Bucureşti)


Conferinţele vor aborda următoarele teme:

  • Oportunităţi în radiologie (Dr. Robert Gruenkranz de la Societatea Europeană de Radiologie)
  • STEMI – Programul care salvează vieţi (Prof. Univ. Dr. Dragoş Vinereanu)
  • Chirurgie oncoplastică (Prof. Univ. Dr. Alexandru Blidaru, Ş. L. Cristian Bordea)
  • Anatomia funcţională a organelor genitale. Noţiuni de sexologie şi antropologie a sexualităţii umane (Prof. Univ. Dr. Florin-Mihail Filipoiu)
  • Medicina de urgenţă în România (Ministrul Secretar de Stat Dr. Raed Arafat)
  • Ultimele protocoale în tratamentul pneumoniilor grave ale sugarului (Prof. Univ. Dr. Doinea-Anca Plesca)
  • Chirurgie metabolică (Dr. Călin Copaescu)
  • Somologie şi apneea în somn (As. Univ.Dr. Oana Deleanu)
  • Cogniţia şi Demenţa (Asist. Univ. Dr. Horia Nicolae)
  • Sindromul Burnout şi dificultăţile din relaţia terapeutică (Conf. Univ. Dr. Ovidiu Popa-Velea)

UPDATE Sanitas cere demisia lui Eugen Nicolăescu. Din 28 noiembrie medicii vor asigura doar urgenţele

Sindicatul Sanitas solicită demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, pe motiv că acesta nu a reuşit să vină cu soluţii concrete la revendicările angajaţilor din sistem. În plus, Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas, a anunţat că începând cu 28 noiembrie, vor fi asigurate strict urgenţele. Practic, spitalele vor asigura doar o treime din servicii. În replică, ministrul face apel la responsabilitate.

Peste 5.200 de absolvenţi de medicină, stomatologie şi farmacie s-au înscris la examenul de rezidenţiat din acest an

Peste 5.200 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină şi farmacie s-au înscris anul acesta la examenul naţional de rezidenţiat. Ministerul Sănătăţii a scos la concurs un număr de 3.026 de locuri pentru toate specializările în centrele universitare la care se adaugă şi câteva sute la posturi pentru rezidenţiat, în spitalele mici.

Salariile restante câştigate în 2014 în instanţă de bugetari, plătite tot în 5 ani. Profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi, singurii angajaţi cu lefuri mărite

Salariile restante care vor fi câştigate în 2014 în instanţă de către bugetari vor fi achitate tot eşalonat pe o perioadă de cinci ani, conform sistemului aplicat şi până în prezent, cu un cuantum al ratelor în creştere de la an la an. Guvernul va majora totuşi salariile profesorilor debutanţi cu până la 10% şi va acorda medicilor rezidenţi burse lunare de 670 de lei. Sindicatele contestă îngheţarea salariilor şi ameninţă că vor recurge la greve.

Povestea tinerei care a renunţat la România pentru a face medicină de vârf în Germania: rezidenţiatul este o luptă cu viaţa de pe azi pe mâine

Ioana Gogănău, în vârstă de 26 de ani, era în anul IV de facultate când şi-a dat seama că nu va face rezidenţiatul în România. Şi-a evaluat obiectiv opţiunile şi, de fiecare dată, câştigătoare au fost alte sisteme de sănătate şi nu cel românesc. Ioana este unul dintre cei peste 14.000 de medici tineri pe care i-a pierdut ţara noastră în decursul ultimilor şase ani.

ADMITERE FACULTATE 2013. Ca înainte de 1989. La Medicină 4.500 de tineri s-au bătut pe 850 de locuri

Absolvenţii de liceu au luat cu asalt miercuri sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ (UMF) din Bucureşti, care a înregistrat cea mai mare concurenţă din 1989 încoace.  Peste 4.500 de tineri s-au bătut pe cele 850 de locuri fără taxă scoase la concurs.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite