Ministrul Educaţiei: Suma alocată prin programul ''Bani de liceu'' ar putea creşte până la 350-400 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma alocată prin programul de burse sociale "Bani de liceu" ar putea fi majorată până la 350-400 de lei, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

"Urmează să revedem programul 'Bani de liceu', în momentul de faţă avem 180 de lei pe lună pentru copiii care fac parte din familii cu un venit mediu pe membru de familie de 150 de lei. 180 de lei este o sumă stabilită în urmă cu aproximativ 13 ani, nu s-a mărit niciodată. Vrem să o creştem, vom face calcule şi vom vedea dacă putem să ne ducem spre 350, poate 400 de lei, tot prin fonduri structurale, evident sumele fiind alocate numai dacă te duci la şcoală, ai prezenţă", a declarat ministrul Pricopie în timpul unei vizite în judeţul Dâmboviţa, scrie Agerpres.

El a precizat că majorarea va intra în vigoare începând de anul viitor. "Proiectul s-ar putea să se scrie din anul acesta. A avut prioritate proiectul cu 150 de euro pentru profesori pentru că este prima dată când folosim un astfel de instrument, până acum am avut proiecte de până la jumătate de milion de euro sau până la cinci milioane de euro. Şi mai existau în România proiectele de peste 50 de milioane de euro, pentru care ai nevoie de aprobare de la Bruxelles. Proiecte între 5 şi 50 de milioane de euro pe zona educaţiei nu au existat. Prima dată am folosit acest instrument pe proiectul dezvoltare profesională a cadrelor didactice, 150 de euro. Urmează să folosim acelaşi instrument pentru 'Bani de liceu', pentru plata cadrelor didactice pentru examenele naţionale sau simulări, pentru studenţii doctoranzi, este un instrument pe care Ministerul Educaţiei îl poate folosi foarte bine să aplice aceeaşi unitate de măsură la nivel naţional'', a spus Remus Pricopie. 

În 2004, Ministerul Educaţiei a aprobat acordarea unei burse sociale denumite "Bani de liceu". Este vorba de 180 de lei pe lună, sumă nemodificată până în prezent, pentru copiii din medii defavorizate, ai căror părinţi nu câştigă mai mult de 150 de lei pe lună, pe membru de familie.

Bursa se acordă de la începutul anului şcolar, pe toată perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Sprijinul financiar se sistează în următoarele situaţii:

- în cazul în care elevul absentează nejustificat minim 20 de ore, la diferite discipline de învăţământ;
- a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3 – 5 zile
- elevul a obţinut sub nota 7 la purtare;
- în cazul în care elevul nu mai frecventează cursurile unităţii de învăţământ sau a fost exmatriculat.


Peste 2000 de elevi teleormăneni vor primi bani de liceu

Ministerul Educaţiei va semna contractele cu editorii luni. Elevii vor avea manualele noi în două săptămâni

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite