Fără stâlpi de telefonie mobilă în şcolile americane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propunerea pentru postarea stâlpului a venit din partea unui membru al comunităţii locale
Propunerea pentru postarea stâlpului a venit din partea unui membru al comunităţii locale

Părinţii din statul Virginia de Nord, SUA, sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile vor să pună un stâlp pentru telefonie mobilă pe şcoala din oraşul Longfellow. Propunerea pentru postarea stâlpului a venit din partea unui membru al comunităţii locale, Len Forkas, care argumentează prin nevoia de mărire a veniturilor.

În opinia lui Forkas, noul stâlp va arăta ca un pin de 150 de metri, care va ieşi din acoperişul de cărămidă roşie al clădirii. Stâlpul de telefonie mobilă este puternic contestat de părinţi, care au venit cu statistici şi articole despre efectele radiaţiilor emise de telefonia mobilă. „Ce trebuie să facem ca acest stâlp să nu mai fie niciodată pus aici?", s-a întrebat Richard Sargent, unul dintre membrii din consiliul şcolii. Cu toate că oamenii de ştiinţă susţin că riscurile pentru sănătate sunt minime, multe dintre oraşele americane au interzis stâlpii pentru telefonie mobilă în apropierea şcolilor, de teamă că elevii s-ar putea îmbolnăvi.

Pe scurt

Filosofii refuză Iranul

O decizie UNESCO de a organiza Ziua Filosofiei în Iran a aruncat în aer lumea academică din Europa. Profesori universitari de renume, precum Jürgen Habermas, au anunţat că refuză să meargă la Teheran, pentru că multe dintre ideile lor sunt contestate de autorităţile iraniene. Inclusiv unul dintre profesorii iranieni, Ramin Jahanbegloo, care trăieşte în Germania a contestat organizarea evenimentului. „Definiţia filosofiei în sine înseamnă gândire critică şi dezbatere liberă, ceea ce nu este posibil în Iranul de astăzi", a spus profesorul.

Profesorii îl sprijină pe Obama

Cel mare sindicat american al dascălilor vor paticipa la alegerile intermediare pentru Congres, cu o sumă care ajunge la 15 milioane de dolari şi îi va sprjini pe democraţi. Profesorii şi-au justificat decizia prin faptul că vor să aleagă „campionii în educaţie". Karen M. White, directoarea Asociaţiei Naţionale a Educaţiei a declarat că dascălii din organizaţie sunt de cele mai multe ori pe aceeaşi lungime de undă cu preşedintele Obama. De aceea, dascălii spun că ei sprijină proiectul de lege de 10 miliarde de dolari.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite