Eurostat: România se situează în topul ţărilor unde elevii de gimnaziu învaţă cel puţin două limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se situează în topul tărilor în care elevi de gimnaziu învaţă două sau mai multe limbi străine. Curriculumul românesc prevede că prima limba modernă să fie predată începând din clasa pregătitoare, iar a doua limbă modernă să fie predată începând din clasa a V-a.

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie, Eurostat a publicat astăzi două infografice despre studierea limbilor străine în Uniunea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, 95% dintre elevii români din clasele V-VIII învaţă cel puţin 2 limbi străine, informează edupedu.ro

Cel mai bine în topul Eurostat stă Luxemburg, însă Eurostat precizează că deşi limbile oficiale de aici sunt franceza, germana şi luxemburgheza, în această statistică franceza şi germana sunt considerate „limbi străine”.

Pe locul al doilea în top este Finlanda – cu 99 la sută dintre elevi care învaţă măcar două limbi străine la şcoală; pe locul al treilea este Italia – cu 97%, pe locul al patrulea este Grecia – cu 96%, iar locul cinci este împărţit de România, Malta şi Estonia – cu 95% dintre elevii de gimnaziu care învaţă la şcoală cel puţin două limbi străine.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Ungaria – 6% dintre elevi învaţă cel puţin două limbi străine la şcoală, Austria – 8%, Irlanda – 11% şi Bulgaria – 15%.

limba straina

Cele mai studiate limbi străine din Uniunea Europeană sunt engleza (97,9%), franceza (33,4%), germana (23,3%), spaniola (16,9%), rusa (2,5%) şi italiana (1,3%).

Datele prezentate de Eurostat sunt din 2017.

limba straina
Educație


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri