Elevii şi studenţii se întâlnesc pe litoral, în cadrul singurei tabere de vară care reuneşte tinerii români cu cei moldoveni
0Tineri din 22 de judeţe ale României şi din Chişinău se vor întâlni în localitatea Corbu, Constanţa, în perioada 03 – 10 august, la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară „Tinerii de Azi – Adulţii de Mâine”, organizată de Asociaţia Generaţiei de Azi şi Consiliul Elevilor.
Luni, 3 august, începe ediţia a doua a mult aşteptatei Şcoli de Vară “Tinerii de azi - Adulţii de mâine” care va reuni tineri, cadre didactice şi invitaţi timp de o săptămână la Pensiunea Cristiana. Deschiderea oficială a Şcolii de Vară va avea loc pe data de 4 august în localitatea Corbu, la Sala Căminului Cultural.
Obiectivul principal al evenimentului este implicarea tinerilor în acţiuni practice şi schimburi de experienţă, menite să îi ajute pe aceştia să se dezvolte armonios, într-o societate din ce în ce mai pragmatică şi multilateral dezvoltată. Şcoala de Vară nu este doar un prilej de socializare, ci are şi o componenţă cultural-educaţională, vor participa la cursuri de comunicare şi oratorie, dezbatere şi argumentare, susţinute de specialişti recunoscuţi la nivel national, şi nu în ultimul rând de încurajare a tinerilor prin implicarea activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei.
Din cei peste 100 de tineri înscrişi la acest eveniment, au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor, depuse pe platforma Waterfall Edu (wedu.ro) şi prin formularul Google.doc, 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani. Şcoala de Vară “Tinerii de Azi - Adulţii de Mâine” fiind singurul eveniment de acest gen care reuneşte atât elevi cât şi studenţi din România şi din străinătate.
Tinerii participanţi din douăzeci şi două de judeţe ale României şi Mun.Chişinău(Republica Moldova) vor avea în program cursuri de dezvoltare personală (debate, teatru-forum, jurnalism/reportaj), dar şi discuţii libere menite să le mărească motivaţia, susţinute de modele de viaţă demne de urmat – de la artişti şi până la oameni de cultură, toate îmbinate cu activităţi recreaţionale (caic, canoe, tir cu arcul, alpinism, înot, jocuri în aer liber.)