Toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Rimetea: 15 copii aflaţi în tabără au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 15 copii care se aflau în tabără la o pensiune din Rimetea, judeţul Alba, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţa la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar restul de 11 sunt la unitatea spitalicească din Aiud.

Cei 15 copii, din diferite zone ale ţării, de naţionalitate maghiară şi română, se aflau în tabără la o pensiune din localitatea Rimetea. Vineri dimineaţa, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greaţă, vărsături, febră, dureri abdominale şi deshidratare şi au fost transportaţi la spital.

Aceştia au vârste între 10 şi 14 ani şi sunt cinci băieţi şi 10 fete. Directorul DSP Alba, Cornel Piţu, a declarat pentru Alba24 că la Aiud copiii sunt supuşi unor analize pentru a fi stabilit diagnosticul şi tratamentul, iar, dacă este necesară internarea acestora, s-a amenajat la secţia de pediatrie un compartiment unde aceştia vor primi toate condiţiile necesare, inclusive izolar faţă ce ceilalţi pacienţi.

În cazul celor patru fete care sunt la Secţia de Boli Infecţioase de la Alba Iulia, acestea primesc şi ele tratament de la personalul medical.

Reprezentanţi DSP Alba s-au deplasat la pensiunea din Rimetea pentru a ridica probe de la personal şi a stabili condiţiile în care s-a produs incidentul.

”Războiul” deşeurilor: închiderea depozitului de la Alba Iulia scumpeşte colectarea gunoaielor de la populaţie

 

FOTO Baza de agrement de la Alba Iulia costă aproape 6 milioane euro şi va fi terminată în 2 ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite