Domeniile unde absolvenţii de facultate au parte de cele mai inedite joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii, printre angajaţii cu cele mai „statice” joburi
Bugetarii, printre angajaţii cu cele mai „statice” joburi

Studenţii care se angajează după absolvire în administraţia publică riscă să aibă parte de joburi lipsite de provocări şi inovaţie, spre deosebire de cei angajaţi în industria racordată la noile tehnologii, arată o analiză a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

O analiză realizată de specialiştii OECD şi publicată pe blogul de educaţiei al organizaţiei mondiale, pe bază ultimelor cercetări internaţionale, arată care sunt domeniile de lucru cu cele mai mari şanse de inovaţie şi dezvoltare, pe baza răspunsurilor angajaţilor cu studii superioare din 19 state europene.

Locurile de muncă au potenţial crescut de inovare atunci când aceştia angajaţi spun că lucrează într-o organizaţie care mizează pe inovaţie şi s-a remarcat prin acest aspect şi când ei înşişi participă la procesul de inovare.

Din acest punct de vedere, cel mai bine cotat domeniu, cu 64,4% inovare, este industria manufacturieră, urmată de activităţile de Business, domeniul comunicării, agricultura şi educaţia, considerat multă vreme un sistem conservator.

Aici, arată analiza OECD, 59% dintre angajaţi au spus că au parte de inovaţie la locul de muncă, faţă de media de 54,9%.

grafic joburi inovative oecd

Urmează domeniul vânzărilor, finanţele, domeniul hotelier (HORECA) sau cel al energiei. 

Pe ultimele locuri la capitolul inovaţie s-au situat sănătatea, construcţiile şi administraţia publică (39,5%), mai arată cifrele OECD.

Desigur, angajaţii cu studii superioare au parte de cel mai mare grad de inovare la locul de muncă, aproape 70%.

De cele mai multe ori, inovaţia se regăseşte în cunoştinţe (know-how) şi metode (36.6%), în produse şi servicii (28.8%) şi apoi în tehnologie şi instrumente (21.3%).


Pe aceeaşi temă:

ANALIZĂ Care sunt facultăţile preferate de tinerii din statele dezvoltate ale lumii

ANALIZĂ Educaţia în secolul XXI – lucrul în echipă şi abilităţile de adaptare

CAMPANIE Topul profesiilor şi meseriilor respectate în România

CAMPANIE Generaţia pierdută, în căutarea identităţii profesionale. Cei mai mulţi tineri consideră că singurul avantaj al şcolii este diploma de studii

CAMPANIE Românii se visează artişti, medici sau profesori

CAMPANIE Ce cred românii despre meseriile lor. Unde îşi văd părinţii copiii vs unde se văd tinerii de astăzi

STUDIU Tinerii vor o calificare profesională, dar părinţii le pregătesc un viitor de „gulere albe”

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite