De unde pot afla tinerii de stagii de practică, internship-uri şi job-uri part time

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii şi elevii pot să găsească pe portal anunţuri pentru stagii de practică şi locuri de muncă part-time   FOTO: inPractica.ro
Studenţii şi elevii pot să găsească pe portal anunţuri pentru stagii de practică şi locuri de muncă part-time   FOTO: inPractica.ro

Tinerii care caută oferte de practică, internship-uri, traineeship-uri şi job-uri part-time, pot să găsească anunţuri pe platforma inPractica.ro, lansată recent.

Site-ul inPractica.ro vine în întâmpinarea celor care vor să dobândească cunoştinţe practice, să-şi definească obiectivele în carieră şi să se formeze în vederea unei viitoare angajări, se arată într-un comunicat.

Studenţii şi elevii care vor să-şi dezvolte competenţe şi abilităţi practice pot să găsească pe portal anunţuri pentru stagii de practică şi locuri de muncă part-time, în vederea descoperirii competenţelor profesionale şi a integrării lor pe piaţa de muncă din România.

Aplicanţii îşi pot depune candidatura direct pe site-ul inPractica.ro şi pot opta pentru oferte de practică sau de muncă, ce vin din partea unor companii de renume. Propunerile de job-uri sunt şi ele variate, în funcţie de aria de interes a fiecărui tânăr, acoperind domenii din Vânzări/Marketing, Tehnic, Financiar, Resurse Umane, Relaţii Publice, Logistică, Mass Media, IT, Construcţii, etc.

“Ştim atât de multe cazuri ȋn care adolescenţii s-au lăsat influenţaţi de părinţi, alegând o carieră care nu li se potrivea, transformându-se ulterior ȋn nişte oameni fără visuri, fără pasiuni, fără motivaţie….ȋncât cu inPractica.ro vrem să le dăm curaj să <probeze> meseria pe care cred ei – sau părinţii lor – că o merită şi apoi să ia decizia finală.” spun iniţiatorii proiectului.

20% din absolvenţii români ajung şomeri după terminarea studiilor

În România, un studiu făcut de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca arată că un student din cinci (20%) nu îşi găseşte un loc de muncă după absolvirea studiilor de licenţă. Există însă şi specializări de unde absolvenţii au plecat cu un start bun după absolvire.

Potrivit studiului, absolvenţii de la Biologie şi Geologie, Fizică, dar şi Teologie au fost cei care, în cel mult şase luni de la absolvire, şi-au găsit primul loc de muncă după ce au absolvit facultatea (100%). Nu la fel de bine s-au plasat facultăţile Istorie&filosofie (43%), Ştiinţa şi ingineria mediului (53%) şi Sociologie şi asistenţă socială (57%), ai căror absolvenţi şi-au găsit un job mai târziu.

În ceea ce priveşte absolvenţii care au spus că nu şi-au găsit un job după un an de la absolvire deşi au căutat, cei mai mulţi provin de la Drept, Educaţie Fizică şi Sport, şi Filosofie.

De altfel, statistica europeană privind fenomenul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani fără job plasează România în rândul ţărilor care se luptă cu un şomaj de 23,3%, în creştere în ultimii patru ani de la aproximativ 16%. Această creştere s-a dovedit a fi în anii de după criză un fenomen periculos chiar la nivel european: aşa-numita „generaţie pierdută“.


Unul din cinci britanici cu studii superioare a agonisit o avere de cel puţin un milion de lire sterline

STUDIU Cum absoarbe piaţa muncii „generaţia pierdută“: facultăţile care te ajută să-ţi găseşti un job după absolvire

VIDEO Ministrul Mihnea Costoiu: „Vrem să reducem numărul specializărilor care nu mai au căutare pe piaţa muncii“

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite