Articol publicitar

Comunicat de presă. „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
image

Universitatea Ecologică din Bucureşti a demarat implementarea proiectului „Tranziţie eco-climatică şi digitalizare” (TECD-COD PROIECT:1882935467), Ministerul Educaţiei (ME) având calitatea de Coordonator de reforme şi investiţii responsabil pentru Componenta C15-Educaţie a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în cadrul Contractului de finanţare încheiat la 16 septembrie 2022. Proiectul are o durată de 36 de luni.

Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de Finanțare este de 16.682.138,28 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum de 14.018.603,60 lei, iar valoarea TVA aferentă valorii eligibile este de 2.663.534,68 lei.

Proiectul implică parcurgerea unui amplu proces de digitalizare a Universităţii Ecologice din Bucureşti la nivelul programelor de studiu, al infrastructurii de predare/învăţare/evaluare şi management al şcolarităţii şi cel al competenţelor digitale ale studenţilor şi cadrelor didactice.

Sistemul de educaţie şi formare utilizează din ce in ce mai mult tehnologiile digitale, factori puternici de stimulare pentru tranziţia către o economie verde, inclusiv pentru trecerea la o economie circulară şi decarbonizarea principalelor domenii de activitate.

Proiectul „Tranziţie eco-climatică şi digitalizare” va genera la nivelul Universităţii Ecologice din Bucureşti, între altele :

- dezvoltarea infrastructurii digitale pentru un număr de 18 laboratoare și centre de cercetare, între care :

Centrul de cercetare transdisciplinară privind tranziția ecoclimatică și digitală și de formare a specialiștilor de mediu, Centrul Aarhus România, Centrul de Digitalizare, Educație, Diversitate Culturală, Centrul de Cercetării Ergofiziologice și Performanță în Sport, Clinică Juridică Digitală, Laborator Geomatică, Laborator de Psihodiagnostic şi Dinamică de Grup, Laborator Comunicare şi Mass-media Emergente, Laborator Statistică şi Econometrie, Centru ECDL.

- adaptarea unui număr de 18 programe de studii, dintre care 15 existente și 3 programe de masterat noi, în vederea obținerii de către absolvenţi a competențelor digitale și a celor specifice profesiilor emergente, precum și a consolidării competențelor antreprenoriale în sectorul digital.

- crearea competențelor digitale de bază pentru 300 studenți, 170 studenți masteranzi și 25 cadre didactice, prin intermediul programelor de educație digitală.

Poiectul „Tranziţie eco-climatică şi digitală” se adresează comunităţii academice a Universităţii Ecologice din Bucureşti, iar în anumite componente şi persoanelor din afara sa şi unui grup ţintă de 2000 studenți de la programele de studii universitare de licență și de master, urmând a se derula până la 31 decembrie 2025.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite