Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă. Cât de grele au fost subiectele la Matematică. Profesor: „Elevii au avut mult de memorat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă, a continuat astăzi cu proba la Matematică. Profesoara Denisa Tănăsescu a explicat pentru Adevărul cât de dificile au fost subiectele la profilul Tehnologic și care au fost exercițiile - capcană.

elevi examen
Subiectele la Matematică, profilul Tehnologic, accesibile tuturor elevilor. Sursa foto: arhivă

Ca și subiectele de la Limba română, cele de la Matematică, profilul Tehnologic, au apărut în mediul online la nici jumătate de oră de la începerea probei. Au fost fotografiate în sala de examen cu un telefon mobil, iar apoi urcate pe rețelele de socializare, acolo unde au putut fi văzute de toată lumea. „Niște subiecte ușoare, accesibile, cu un grad de dificultate mediu, la fel ca și cele din vară, la fel ca cele date în ultimii ani”, a comentat pentru Adevărul profesoara de matematică Denisa Tănăsescu. „Niște subiecte care te trec prin toată materia din clasele de liceu. Și nu sunt nici mai ușoare, nici mai grele față de ce s-a dat în prima sesiune din acest an a Bacalaureatului. Cine crede că în toamnă se dă mai ușor, se înșeală”, a continuat dascălul.  

Subiectele care au picat la Matematică, profilul Tehnologic, sunt structurate pe trei grade de dificultate: ușor, mediu și greu. „Cele dificile fac diferența între copii: cei buni de cei foarte buni. Însă, fiecare subiect în parte este împărțit în mai multe grade de dificultate. Subiectul I se referă la materia claselor a IX-a și a X-a. Subiectul al doilea se referă la materia claselor a XI-a și a XII-a algebră și subiectul trei cuprinde materia ultimelor două clase de liceu, dar analiză matematică. 

„Copiii au avut foarte multe formule de memorat”

Primul subiect, spune profesoara, care cuprinde materia primelor două clase de liceu, conține o mare „încărcătură de formule. Copiii au avut foarte mult de memorat acolo. Formule de trigonometrie, geometrie analitică. Asta îi pune pe copii în dificultate. Nu că ar fi pe acolo vreo capcană sau ceva interpretabil. Este un volum mare de cunoștințe teoretice, de memorat. De exemplu, la trigonometrie elevul are de învățat vreo 60, 70 de formule dar, dintre acestea el trebuie s-o extragă pe cea bună”. 

La subiectul I, punctul 5 ar fi cel mai dificil, consideră profesoara, iar la subiectul al doilea punctul „c” ar putea ridica probleme. „Așa sunt concepute subiectele. Subpunctele „c” sunt întotdeauna cele mai dificile”. 

Se poate lua lejer o notă de trecere, mai  spune profesoara Denisa Tănăsescu. „Copiii foarte slabi, care au picat Bacu-ul în vară, au avut șansa și posibilitatea de a recupera materia și de a lua o notă de trecere acum. Au avut timp, cei care au avut o bază de cunoștințe cât de cât”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite