Bloggeri importanţi au rămas temporar fără site după arestarea celor 16 hackeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii ar fi câştigat 25 de milioane de dolari
Hackerii ar fi câştigat 25 de milioane de dolari

Arestarea a 16 hackeri ieri a lăsat fără servere mai mulţi bloggeri din România, printre care inclusiv blogul lui Zoso, care funcţionează acum la un alt domeniu.

  Vali Petcu explică chiar pe blogul personal cum s-a întâmplat acest lucru:

Ce ştim până acum

La ora 9am serverele s-au oprit, în urma unei acţiuni a mai multor forţe de ordine din România, Germania, Anglia, SUA. Băiatul cu firma de hosting este la Bucureşti, la audieri. Şi-a sunat prietena şi i-a spus că totul e ok. Datacenterul unde erau serverele este în Germania, s-ar putea ca ăsta să fie un avantaj şi să fie repuse mai repede în funcţiune“.

De asemenea, el a explicat ce va face pe viitor:

Ce nu vreau

Nu mă ajută cu nimic să mut blogul/domeniul în altă parte. Am backup la tot, am hosting (webfactor), îmi vreau blogul meu normal înapoi. Problema e alta. Sunt puţine firme de hosting în România care pot rezista la flood-uri cum iau eu (2-3 giga cu botnet, cel puţin o dată pe săptămână)“.

O discuţie interesantă a pornit şi pe blogul lui Cristian Manafu, care se întreabă, ce faci când rămâi fără blog? Mai ales, că nu numai zoso a avut probleme, ci şi jurnalistul Alex Rădescu sau Anca Bundaru. 

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite