Val de sinucideri în Marina SUA. Patru militari din aceeași bază au murit în câteva săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru militari efectuau serviciul la Centrul Regional de Mentenanță (MARMC) a navelor militare din Norfolk, Virginia, au precizat oficiali militari.

Mulți marinari americani au nevoie de consiliere psihologică Foto: Arhivă
Mulți marinari americani au nevoie de consiliere psihologică Foto: Arhivă

Este cel mai recent val de sinucideri din 2022 fapt care a stârnit îngrijorări cu privire la starea de sănătate mintală a marinarilor americani, potrivit NBC News.

Kayla Arestivo, un psiholog autorizat care a mers la MARMC pentru a-i ajuta pe marinarii din unitate s-a declarat uluită de deznădejdea care domnea în această unitate. Problemele personale cu care s-au confruntat mulți dintre marinari au fost alimentate de lipsa consilierii psihologice și de indiferența superiorilor, susține un marinar sub protecția anonimatului.

„O parte a problemei este conducerea toxică. Marinarii au subliniat imediat acest lucru”, a spus Arestivo.

În baza militară lucrează 3.000 de oameni, dar mulți sunt pe perioadă determinată din cauza stresului sau a dizabilităților mintale sau fizice, a adăugat psihologul.

Kody Lee Decker, 22 de ani, era specialist în electronică și se afla în serviciu limitat din cauza unor probleme de sănătate mintală când și-a luat viața, pe 29 octombrie, a declarat un coleg al acestuia.

Problemele lui au început în 2020, în timp ce se afla pe nava USS Bataan și trebuia să facă față unei conduceri toxice. Psihicul lui s-a deteriorat și mai mult după transferarea la MARMC, în august, unde problemele au fost similare și nu a primit niciun fel de ajutor.

O săptămână mai târziu, pe 5 noiembrie, un alt militar, Cameron Armstrong, 22 de ani, s-a sinucis, a declarat mama acestuia. Cameron se afla la finalul contractului său de 4 ani cu Marina SUA și-i mărturisise mamei sale că se simțea deprimat. „Nu am crezut că este atât de rău. Nu știu prin ce trecea, dacă a ajuns la acest gest”, a spus ea.

Alți doi marinari s-au sinucis în 14, respectiv 26 noiembrie. Acest val de sinucideri în rândul Marinei americane vine la câteva luni după ce, în aprilie, trei marinari mobilizați pe portavionul USS George Washington s-au sinucis în decurs de o săptămână.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite