La solicitările lui Macron, Biden a promis că va modifica legea privind reducerea inflaţiei

0
Publicat:

Joe Biden, președintele SUA, a promis, joi, că va modifica Legea pentru reducerea inflației astfel încât întreprinderile din sectorul verde din Europa să nu fie afectate, răspunzând în acest fel solicitărilor omologului său francez Emmanuel Macron, relatează EFE.

Joe Biden și Emmanuel Macron.
Joe Biden s-a angajat să modifice legea privind reducerea inflației. Foto: AFP

În cadrul conferinței de presă, care a avut loc după întrevederea pe care au avut-o la Washignton, cei doi șefi de stat au transmis că au convenit asupra unor modificări tehnice ale legislației, însă nu au menționat care sunt acestea. 

Liderul de la Casa Albă a recunoscut existența unor „defecte tehnice” în Legea cu privire la reducerea inflației și le-a pus pe seama amplorii legislației, care a fost adoptată în luna august a anului trecut,  care prevede cea mai mare investiție în tehnologii verzi din istoria SUA pentru a reduce emisiile cu 40% până în anul 2030, conform Agerpres.

Totodată, legea cu privire la reducerea inflației va acorda stimulente fiscale, începând cu anul 2023, companiilor care folosesc componente produse în America de Nord pentru produse care susțin tranzacția către energia verde, precum vehiculele electrice. 

 Mai multe țări membre ale UE, printre care și Franța, și-au expus nemulțumirea față de această parte a legii, fiindcă subvențiile ar putea avea un efect negativ asupra industriei europene a energiei verzi și auto. 

În cadrul conferinței de presă, președintele francez Emmanuel Macron a insistat asupra necesității de a „resincroniza” agendele, astfel încât aceste stimulente să nu dăuneze Franţei şi Europei. 

Vom lucra împreună la aceste elemente tehnice pentru a ne asigura că nu există un efect de domino asupra proiectelor în curs de desfăşurare în Europa. Vrem să reuşim împreună, nu unii împotriva celorlalţi", a afirmat Macron

Una dintre posibilele soluţii pe care Franţa şi SUA le-ar putea propune este introducerea de scutiri pentru companiile europene, pe care Macron o propusese deja, dar pe care nu a repetat-o public la conferinţa de presă. 

 Problema stimulentelor fiscale s-a aflat în centrul mai multor întâlniri ale UE, iar Franţa a vorbit deja cu Germania şi Ţările de Jos despre probabilitatea ca SUA să decidă scutiri pentru anumite produse europene. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite