US Navy a anunţat că începe testările de anticorpi pentru COVID-19 pe portavionul Theodore Roosevelt. 3.856 de decese în 24 de ore în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina Statelor Unite a anunţat vineri că va începe testele de anticorpi pe membrii echipajului de pe portavionul USS Theodore Roosevelt, pentru a determna dacă aceştia au fost expuşi epidemiei de coronavirus care a izbucnit pe vas.

 „Am programat ca luni să înceapă investigaţiile privind epidemia şi aşteptăm ca marinarii voluntari să accepte o a doua prelevare de mostre de secreţii şi prelevarea obişnuită de sânge pentru analizele de laborator. În plus, ei vor răspunde unui scurt chestionar. Mostrele de sânge vor fi supuse unui nou test care identifică anticorpii pentru COVID-19. 

Acest tip de test se numeşte test serologic, iar rezultatul ne arată dacă o persoană a fost expusă la coronavirus şi a dezvoltat anticorpi”, a declarat secretarul departamentului pentru forţele navale din cadrul Departamentului Apărării, contraamiralul Bruce Gillingham.

Două treimi dintre marinarii pozitivi de pe USS Theodore Roosevelt sunt asimptomatici

Din întregul echipaj al portavionului american Theodore Roosevelt, care a fost testat în totalitate la COVID-19, două treimi dintre marinarii pozitivi sunt asimptomatici, a informat vineri numărul doi al statului-major interarme, generalul John Hyten, scrie AFP.

Pandemia, care imobilizează acest portavion în insulele Guam şi care a costat viaţa unui marinar, a permis Pentagonului să strângă o baze de date preţioasă privind impactul coronavirusului asupra unei populaţii militare importante, a precizat generalul Hyten în cursul unei conferinţe de presă.

„Nu sunt doar 5.000 de persoane, ci sunt 5.000 de persoane de un tip particular”, mai tânăr şi mai sănătos decât populaţia generală, a explicat el.

Proporţia bolnavilor asimptomatici luată în discuţie până acum varia între 20% şi 50%, a adăugat generalul american care face parte din celula de criză însărcinată de Casa Albă să lupte împotriva răspândirii pandemiei în Statele Unite.”Or, aici suntem la 60-70% asimptomatici”, a subliniat el.

Pe de altă parte, numeroşi marinari de pe USS Theodore Roosevelt care au fost testaţi negativi la sfârşitul lui martie au devenit ulterior pozitivi. „Prin urmare, există un factor timp pe care trebuie să îl luăm în calcul”, a adăugat generalul american.

Puţin mai mult de 10% dintre cei pozitivi au fost testaţi iniţial negativi.

„Ce am învăţat este că cei care au trecut de la negativ la pozitiv au făcut asta întotdeauna în perioada de 14 zile” recomandată în întreaga lume pentru a rămâne în carantină cu scopul de a proteja populaţia sănătoasă, a mai spus el.

„Ce ştim este că o carantină de 14 zile, individuală sau în grupuri foarte mici, urmată de un test, ne va da siguranţa că avem un echipaj sănătos”, a ţinut să sublinieze generalul John Hyten.

Pentagonul, care a suspendat mişcările de trupe în lume, a decis să îi testeze cât mai rapid pe toţi membrii forţelor sale pentru a avea o ide mai bună despre procedurile de pus în practică pentru a reveni la o funcţionare mai normală, a precizat generalul.

Vineri dimineaţă, 94% din echipaj fusese testat la COVID-19. În total, 660 de marinari au fost testaţi pozitivi şi 3.920 negativi la noul coronavirus care a făcut peste 150.000 de morţi în lume, dintre care mai mult de 36.000 în Statele Unite.

Statele Unite au depăşit pragul de 700.000 de cazuri înregistrate de COVID-19, potrivit bilanţului în timp real prezentat de Universitatea Johns Hopkins, citat de AFP.

SUA, care de la sfârşitul lui martie sunt ţara cea mai afectată de pandemie la nivel mondial, numără în prezent 710.282 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 37.175 de morţi, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Conform sursei, consultată la ora locală 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT), ţara a cunoscut 3.856 de decese suplimentare în 24 de ore. Acest număr include şi cazurile de morţi „probabil legate” de COVID-19, dar care până în prezent nu au fost luate astfel în calcul.

În cursul săptămânii, oraşul New York a anunţat că va adăuga la bilanţul său 3.778 de morţi „probabil” din cauza COVID-19.

Potrivit bilanţului de la ora 20.00 al Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), o agenţie guvernamentală, ţara număra 33.049 de morţi, dintre care 4.226 probabil legate de COVID-19.

Valori uşor mai mici decât cele anunţate de Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite sunt cea mai îndoliată ţară din lume, în faţa Italiei (22.745 de morţi), Spaniei (19.478) şi Franţei (18.681).

Preşedintele Donald Trump, care şi-a manifestat nerăbdarea de a relua campania electorală pentru prezidenţialele americane din noiembrie, a apreciat joi că ţara probabil „a depăşit vârful” noilor cazuri înregistrate de coronavirus.

Statul New Jersey va acorda licenţe temporare medicilor străini

Statul american New Jersey, cel mai lovit de pandemia de coronavirus după New York, va autoriza medici străini să îşi practice temporar profesia pe teritoriul său, primul stat american care ia o asemenea decizie, a anunţat vineri guvernatorul său, Phil Murphy, citat de AFP.

Procurorul statului New Jersey „va începe să emită de urgenţă permise temporare medicilor care dispun de licenţe străine”, a făcut cunoscut pe Twitter guvernatorul Phil Murphy.

„Suntem primul stat care va apela la această formidabilă bogăţie de cunoştinţe şi de experienţă” în faţa pandemiei, a adăugat el.

Guvernatorul nu a precizat exact când vor fi eliberate primele permise în acest stat cu circa 9 milioane de locuitori, învecinat cu New Yorkul, care a înregistrat deja peste 3.800 de morţi şi mai mult de 78.000 de cazuri confirmate de COVID-19.

În faţa pandemiei, numeroase state americane au informat că duc lipsă de personal medical calificat şi au cerut întăriri.

Statul New York, epicentrul pandemiei, a lansat un apel medicilor şi infirmierilor din întreaga ţară, precum şi personalului calificat ieşit la pensie sau studenţilor la medicină din anii terminali.

O anchetă a cotidianului New York Times a subliniat recent că medici şi infirmieri străini sunt dispuşi să vină în ajutor Statelor Unite, dar sunt împiedicaţi de lipsa vizelor sau de restricţiile la călătorii introduse în faţa pandemiei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite