SUA: Biden şi Xi Jinping ar urma să discute subiecte precum tensiunile legate de Taiwan şi Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto epa-efe
Foto epa-efe

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez, Xi Jinping, sunt aşteptaţi să discute joi pe tema tensiunilor legate de Taiwan şi Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Securităţii Naţionale a Casei Albe, John Kirby, a declarat că gestionarea concurenţei economice dintre cele două ţări va fi un alt punct central al convorbirii dintre cei doi lideri. 

Acesta va fi al cincilea apel între Xi Jinping şi Joe Biden şi vine într-un moment important în care China a transmis avertizări sportite administraţiei Biden cu privire la posibila vizită a preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, în Taiwanul democratic, considerat de Beijing drept teritoriul său, relatează news.ro.

„Totul, de la tensiunile din Taiwan, până la războiul din Ucraina, precum şi modul în care gestionăm mai bine concurenţa dintre cele două naţiuni, cu siguranţă în sfera economică. Acesta este o convorbire care a fost programată de mult timp şi există deja o agendă destul de solidă de lucruri despre care să vorbească aceşti doi lideri”, a spus Kirby despre subiectele care vor fi discutate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite