Pacient diagnosticat cu virusul Ebola în Statele Unite, un prim caz confirmat în afara continentului african

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pacient tratat la un spital din Dallas este prima persoană infectată cu virusul Ebola diagnosticată în Statele Unite, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), potrivit CNN.

Bolnavul, un bărbat american, a călătorit în Liberia de unde s-a întors pe 20 septembrie, iar este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas (sud). Unitatea medicală a anunţat internarea pacientului într-un comunicat publicat marţi. Spitalul nu a dezvăluit identitatea pacientului şi vârsta acestuia, şi nici locul unde ar fi putut contracta virusul.

„Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola”, a precizat comunicatul.

„Tot ce pot spune este că e bolnav. Este sub tratament intensiv”, a declarat un oficial din sistemul de sănătate, Edward Goodman.

Duminică, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington. De asemenea, doi medici americani şi un misionar repatriaţi în Statele Unite după ce au contractat virusul în Liberia au fost declaraţi recent sănătoşi.

Simptomele acestui virus apar într-o periodă de 2-21 de zile de la momentul infectării cu Ebola. Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul Ebola intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii.

Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 6.550 de persoane infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite