Justiţia americană a respins cererea lui Paul Manafost de a i se ridica interdicţia de a-şi părăsi locuinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Manafort, fostul şef al campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump, s-a oferit să depună o cauţiune de 12 milioane de dolari în imobiliare şi asigurari de viaţă, pentru a i se ridica interdicţia de a părăsi locuinţa, dar un judecator de instrucţie a respins cererea, iar Paul Manafort rămîne în arest la domiciu.

Paul Manafort, fostul şef al campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump, împreună cu asociatul său, Rick Gates, sunt acuzaţi de conspiraţie împotriva Statelor Unite şi spălare de bani. Amândoi afirmă că sunt nevinovaţi. 

Potrivit judecatorului de instrucţie, procesul împotriva celor doi ar putea sa aibă loc pe 7 mai, anul viitor. Acuzaţiile au fost aduse de procurorii care participă la comisia speciallă condusă de Robert Mueller legată de posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane de anul trecut. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi ar putea fi condamnaţi la închisoare între 10 şi 15 ani.

„Ambii inculpaţi au legături substanţiale în străinătate, inclusiv în Ucraina, unde amândoi au petrecut un timp şi au servit ca agenţi ai guvernului ucrainean“, iar „atât Manafort, cât şi Gates au conexiuni cu oligarhi ucrainieni şi ruşi, care le-au furnizat milioane de dolari“, se arată în memo-ul redactat de guvern cu privire la condiţiile punerii lor în libertate.

Paul Manafort a lucrat mult timp pentru republicani înainte de a se îndrepta spre consultanţa politică externă.

Potrivit aceluiaşi memo, Paul Manafort a depus 10 cereri de paşaport în ultimul deceniu şi în prezent deţine trei astfel de documente. Bunurile financiare ale lui Manafort sunt substanţiale, dar dificil de cuantificat, cifrele din cererile de credite şi alte documente financiare prezentate de el începând din 2012 oscilând între 19 şi 136 milioane de dolari.

Manafort şi Gates deţineau şi controlau entităţi şi conturi bancare în numeroase locuri din lume, printre care Cipru, insulele Grenadine, Seychelles şi Anglia, menţionează acelaşi document. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite