Fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, dat afară din Marină pentru că a consumat cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunter Biden (dreapta), alături de tatăl său şi preşedintele Barack Obama, la un meci de basket, în 2010. FOTO via „Pontiac Tribune”
Hunter Biden (dreapta), alături de tatăl său şi preşedintele Barack Obama, la un meci de basket, în 2010. FOTO via „Pontiac Tribune”

Unul dintre cei doi fii ai vicepreşedintelui american Joe Biden, Hunter, a fost eliminat anul acesta din corpul de rezervă al Marinei, după ce s-a dovedit că a consumat cocaină. În mai, Hunter Biden a fost numit şi boardul celui mai mare producător privat de gaze naturale din Ucraina.

De profesie avocat, Hunter Biden (44 de ani) a decis relativ târziu să-şi clădească o carieră militară. În 2012, el a aplicat pentru a deveni ofiţer de relaţii publice al corpului de rezervă al Marinei în 2012. Din cauza vârstei, a avut nevoie de o derogare pentru a putea fi primit în Marină. 

Apoi, el a avut nevoie de o altă derogare pentru un incident legat tot de droguri, în care a fost implicat în tinereţe. Persoanele care aplică pentru a se înrola în Marină sunt descalificate din start dacă au astfel de incidente la activ. Derogările nu reprezintă însă o procedură excepţională, fiind aplicate dacă un candidat chiar convinge că nu-i stă în caracter să consume droguri. 

În mai 2013, Hunter Biden a devenit aspirant pentru înrolarea în Marină şi repartizat la departamentul pentru Relaţii Publice din Norfolk, statul Virginia. În iunie, după ce s-a prezentat la post, Hunter Biden a fost supus testelor de rutină, printre care şi unul de droguri. Rezultatele acestuia au arătat că fiul preşedintelui consumase cocaină, motiv pentru care el a fost dat afară, au confirmat purtătorii de cuvânt ai Marinei americane. 

În mai 2014, Hunter Biden a intrat în boardul companiei Burisma, cel mai mare producător privat de gaze naturale din ucraina. „În calitatea de nou membru al Consiliului de administraţie, cred că asistenţa oferită de mine în probleme de transparenţă, administrare corporatistă, responsabilitate şi extindere la nivel internaţional va fi de folos economiei Ucrainei şi poporului ucrainean", precizează Robert Hunter Biden în comunicatul companiei.

„Hunter Biden este un cetăţean privat şi un avocat", a declarat Kendra Barkoff, o purtătoare de cuvânt a Biroului vicepreşedintelui Joe Biden. „Vicepreşedintele nu susţine nicio companie anume şi nu are nicio implicare în această companie", a subliniat ea, citată de publicaţia americană.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite