Blinken: Ucraina poate folosi arme occidentale pentru a recâștiga teritoriile anexate de Rusia

0
0

Liderul diplomației americane, Antony Blinken, a afirmat că Statele Unite nu se opun ca Ucraina să utilizeze armele furnizate de Occident pentru a recâștiga teritoriile în care Rusia a organizat referendumuri pentru alipire, relatează Ukrainska Pravda.

Blinken a afirmat că armele oferite de Occident Ucrainei au fost utilizate eficient.  FOTO EPA EFE
Blinken a afirmat că armele oferite de Occident Ucrainei au fost utilizate eficient. FOTO EPA EFE

Noi (n.r. – SUA) și multe alte țări am fost deja foarte clari: nu recunoaștem și, de fapt, nu vom recunoaște niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia. Ucraina are dreptul absolut să se apere pe întreg teritoriul său, în special pentru a-și lua înapoi teritoriile care au fost confiscate ilegal de Rusia într-un mod sau altul”, a declarat Anthony Blinken. 

Conform secretarului de stat american, armele pe care atât SUA, cât și alte țări le oferă Ucrainei au fost utilizate eficient pentru recâștigarea teritoriilor, cu precădere cele din nord-estul și sudul țării. 

Ucrainenii vor continua să facă ceea ce trebuie să facă pentru a-și recupera pământul care le-a fost luat. Vom continua să-i sprijinim în aceste eforturi”, a mai afirmat Blinken. 

Reacția Rusiei 

Rusia a răspuns „negativ” la afirmațiile liderului diplomației americane prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

În mod negativ. Din ce în ce mai mult partea americană intră de facto în acest conflict, din ce în ce mai mult partea americană se apropie de a deveni parte a acestui conflict, care este extrem de periculos”, a afirmat Dmitri Peskov, conform Interfax

NATO a transmis că nu va recunoaște referendumurile organizate de Rusia în regiunile aflate sub ocupația forțelor invadatoare și nici anexarea Crimeei. 

De asemenea, și numeroase țări ale lumii au informat că nu vor recunoaște referendumurile organizate în regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite