Blinken califică acţiunile Rusiei în Ucraina drept crimă de război

0
0
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus joi, la o conferinţă de presă la Washington, că, deşi ancheta nu este finalizată, este de acord cu preşedintele Joe Biden, că Putin este un criminal de război şi că atacurile militare ruseşti asupra civililor din Ucraina sunt o crimă de război.

„Ieri (miercuri, n.ed.), preşedintele Biden a spus că, în opinia sa, în Ucraina au fost comise crime de război. Personal, sunt de acord. A viza în mod intenţionat civilii este o crimă de război. După toate distrugerile din ultimele săptămâni, îmi este greu să trag concluzia că ruşii procedează altfel”, a spus Blinken.

El a recunoscut informaţii despre atacuri intenţionate, de la bombardarea Teatrului Dramatic din Mariupol care găzduieşte copii, până la deschiderea focului asupra oamenilor care aşteaptă la coadă pentru pâine.

„Aceste incidente se alătură unei lungi liste de atacuri asupra unor locaţii civile non-militare din Ucraina, inclusiv blocuri de apartamente, pieţe publice şi săptămâna trecută, o maternitate din Mariupol. Mă îndoiesc că oricare dintre noi care a văzut acele imagini va uita vreodată”. spuse Blinken.

Biden l-a numit miercuri pe Putin „criminal de război” pentru prima dată. Departamentul de Stat al SUA se află în prezent în proces de investigare a crimelor de război ale Rusiei, care ar trebui să stabilească concluzii oficiale cu privire la crimele de război ruse comise în Ucraina.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite