Vladimir Putin afirmă că sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei încalcă principiile OMC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat, joi, că sancţiunile ţărilor occidentale împotriva Moscove încalcă principiile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) şi violează dreptul egalitaţii accesului la pieţe şi servicii, relatează Reuters.

În cadrul unei reuniuni a guvernului rus, Vladimir Putin a declarat că Moscova nu are intenţia de a pedepsi statele vestice pentru sancţiunile aplicate Kremlinului, acestea având mai degrabă efectul de a întări şi consolida economia Rusiei.

„Înainte de toate suntem obligaţi să ne gândim la propriile interese în ceea ce priveşte protecţia producătorilor şi pieţelor noastre faţă de concurenţa neloială. Scopul nostru este să folosim piaţa internă deosebit de mare pe care o avem, pentru a vinde produsele noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Potrivit preşedintelui rus, sancţiunile recente aplicate Moscovei nu reprezintă nimic altceva decât o abandonare a principiilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului de către unii dintre parteneri.

„Nerespectarea acestor principii se face într-un mod politizat, fără niciun respect pentru normele OMC”, a mai spus Putin.

Relaţiile dintre Occident şi Rusia s-au deteriorat puternic în urma crizei din Ucraina, statele vestice impunând tot mai multe sancţiuni Moscovei.

Federaţia Rusă a aderat la Organizaţia Mondială a Comerţului în 2012, după mai bine de 18 ani de negocieri. Ţările din OMC care dispun sancţiuni altor state nu trebuie să le justifice în cadrul organizaţiei.

Organizaţia Mondială a Comerţului cuprinde în prezent 160 de state membre şi are ca obiectiv supervizarea regulilor comerciale dintre ţări, prin promovarea globalizării şi a comerţului liber.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite