Va pierde Moscova statutul de capitală a Rusiei? Unele instituții și-au mutat deja sediile centrale în alt oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus Vladimir Putin nu vede nevoia de a muta capitala de la Moscova, în timp ce este un susținător al descentralizării competențelor metropolei. Această poziție a fost conturată de șeful statului, joi, la o ședință plenară a clubului internațional de discuții Valdai.

Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai. Foto: EPA-EFE
Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai. Foto: EPA-EFE

În ceea ce privește transferul capitalei, da, noi [în Rusia] avem astfel de discuții, dar am transferat odată capitala, iar acest lucru s-a întâmplat în mod repetat în istoria statului rus. <...> Istoric, mental, centrul Rusiei a fost întotdeauna asociat cu Moscova. Și, în opinia mea, nu este nevoie de un astfel de transfer", a spus Putin. El a adăugat că există probleme în dezvoltarea capitalei ca metropolă. Potrivit acestuia, sub conducerea echipei primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, acestea sunt rezolvate mai bine decât în ​​multe țări ale lumii, precum și în multe alte mega-orașe.

Ei bine, această problemă a centralizării excesive a tuturor structurilor federale de la Moscova, există și <...> Eu, de exemplu, sunt susținătorul faptului că se face la fel ca în alte țări, și anume, să descentralizăm aceste puteri și competențe. dinspre centrala metropolitană, spre alte regiuni ale Rusiei”, a conchis șeful statului.

Ca exemplu, el a citat crearea de centre judiciare la Sankt Petersburg. „Curtea Constituțională lucrează deja acolo, există planuri concrete pentru construirea unui imobil pentru Curtea Supremă. Acest lucru ar trebui făcut încet, cu calm, creând condiții favorabile pentru activitatea comunității judiciare, în același St. Petersburg și vom face asta fără nicio grabă și tam-tam”, a promis Putin.

În plus, potrivit președintelui, unele companii mari pot urma calea descentralizării. "Care, să spunem, lucrează de fapt în Siberia și au organisme centrale de conducere la Moscova - și-ar putea plasa sediul acolo. Apropo, asta se întâmplă. RusHydro, se stabilește acolo, în opinia mea, în Siberia. La Krasnoyarsk se echipează sediul, de exemplu. Și autoritățile centrale ar putea fi unele, la fel de dispersate pe întreg teritoriul Federației Ruse. Acest lucru nu va face decât să beneficieze atât sistemul de management în sine, cât și regiunile în care vor apărea", a concluzionat. Putin.

Rusia

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite