„Plan de pace“ al lui Putin, trimis clandestin în SUA. Conține cele mai multe concesii de până acum pentru a pune capăt războiului din Ucraina

0
0
Publicat:

Au apărut detalii despre un uimitor presupus "plan de pace" orchestrat de Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

Potrivit informațiilor, dictatorul rus este pregătit să împartă suveranitatea Crimeei cu inamicul său de lungă durată pentru a trage cortina peste mai mult de doi ani de vărsare de sânge, scrie The Sun.

Și, potrivit unor surse atât de la Moscova, cât și de la Kiev, el l-a trimis deja pe ministrul său de interne de încredere, Vladimir Kolokolțev, în SUA cu noile propuneri.

Deși este pe lista oficialilor sancționați, Kolokolțev a fost lăsat să intre în SUA aparent pentru a participa la o reuniune, sub egifa ONU, a șefilor de poliție.

Dar acesta a fost un șiretlic care i-a permis să călătorească la Washington cu un avion VIP din flota prezidențială a lui Putin pentru a transmite guvernului american cererile reale ale dictatorului pentru un acord de pace, scrie publicația.

Dmitri Gordon, unul dintre cei mai importanți jurnaliști ucraineni de televiziune, a declarat că a primit detalii despre plan de la "surse ucrainene de informații".

Canalul rusesc Telegram Gosdumskaia - care susține că are surse la Kremlin - a informat separat despre un set similar de cereri ale lui Putin.

Este posibil ca palanul să fie inacceptabil pentru Ucraina, care ar trebui să cedeze porțiuni uriașe din teritoriul invadat și să nu poată adera la NATO, dar este concesiv în comparație cu cererile lui Putin din mai.

Dictatorul de la Kremlin ar obține o pradă de pe urma intrării în război.

"Scopul principal al sosirii lui Kolokolțev a fost acela de a înmâna planul de pace al Rusiei autorităților americane", a declarat Gordon, care a afirmat că este vorba de un plan al lui Putin "pentru a pune capăt războiului".

Împărțeala lui Putin

Cerințele sunt ca Ucraina să se retragă complet din regiunile Donețk și Lugansk, ambele fiind acum parțial anexate de Rusia.

Dar Rusia ar preda Ucrainei centrala nucleară Zaporojie și orașul Energodar din apropiere.

De asemenea, ar discuta despre posibilul transfer al regiunilor Herson și Zaporojie sub controlul Ucrainei.

Crimeea ar deveni un "teritoriu administrativ special demilitarizat, cu dublă subordonare față de Ucraina și Federația Rusă".

"Ucraina trebuie să își asume garanții internaționale obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a nu bloca furnizarea de apă către Crimeea", a declarat Gordon, citind dintr-un document.

Putin a cucerit Peninsula Crimeea din Marea Neagră în 2014 și a promis că nu o va returna niciodată Ucrainei.

Ucraina ar controla, de asemenea, o "zonă demilitarizată" cu o lățime de aproape 100 de kilometri de-a lungul râului Nipru.

Armata ucraineană ar avea o dimensiune maximă legală, iar țării i s-ar interzice să adere la NATO, un obiectiv-cheie al lui Zelinski.

Dar Putin nu ar încerca să împiedice aderarea Ucrainei la UE.

Occidentul ar renunța la sancțiunile privind petrolul și gazele rusești, precum și la cele bancare.

Gordon a vorbit despre o armată ucraineană de 350.000 de oameni, însă canalul Telegram Gosdumskaia a indicat 150.000.

Reuniunea ONU la care a participat ministrul rus a fost o "manevră de diversiune", a declarat Gordon.

"Regiunile Donețk și Lugansk nu pot fi transferate sub controlul Ucrainei, deoarece acest lucru va provoca, spun ei, genocidul iminent al populației din teritoriu, dintre care o treime a luat parte la ostilitățile împotriva Ucrainei", a declarat Gordon.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea SUA, a Rusiei sau a Ucrainei cu privire la presupusele contacte pe canale secundare referitoare la vizita lui Kolokolțev.

În mod curios, avionul lui Kolokolțev a fost văzut alături de aeronava fostului președinte american Donald Trump la sosirea la Washington.

Trump a promis că ar putea opri rapid războiul dacă va fi reales și a lăsat să se înțeleagă că acest lucru ar implica cedarea de teritorii de către Ucraina în schimbul unor garanții de securitate, fără a fi membră NATO.

Kolokolțev, în vârstă de 63 de ani, este ministrul de interne al lui Putin din 2012.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite