Rusia distruge un avion de luptă ucrainean într-un atac asupra unui aerodrom care ar putea găzdui avioane F-16

0
0
Publicat:

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale au distrus un avion de vânătoare Mig-29 cu ajutorul unei rachete Iskander, în cea de-a doua lovitură din această săptămână asupra unor baze aeriene din Ucraina.

mig 29 ucrainean

Avionul, vehiculele și alte echipamente au fost distruse la baza de la Dolghințevo, a declarat ministerul rus, care a difuzat imagini care arată o explozie uriașă la un hangar de aevioane.

Aceasta lovitură vine după un atac rusesc major, marți, asupra aerodromului Mirgorod din centrul Ucrainei, în care care Moscova a afirmat că a distrus cinci avioane de luptă Su-27 și a avariat alte două. Kievul a confirmat atacul, dar a minimalizat pierderile.

Există unele pierderi, dar nu cele pe care le pretinde inamicul”, a declarat un reprezentant al forțelor aeriene citat de Kyiv Independent.

Publicația mai scrie că atacul a stârnit indignare pe rețelele sociale, deoarece forțele aeriene nu au reușit să protejeze aerodromul în mod corespunzător, în ciuda avertismentelor prealabile privind un atac rusesc. Ultimul atac intens asupra acestuia a avut loc în iunie 2023.

Rusia a declarat săptămâna trecută că vizează baze aeriene despre care crede că vor găzdui avioanele F-16 pe care forțele aeriene epuizate ale Kievului se așteaptă să le primească în următoarele săptămâni de la partenerii săi occidentali.

Un atac rusesc a avut loc marți dimineață și asupra bazei din orașul Starokostiantîniv, situat în vestul Ucrainei. Aceasta este o bază aeriană importantă, fiind o ţintă frecventă a loviturilor Moscovei: cel recent atac a avut loc săptămâna trecută.

Guvernul demisionar al Olandei a anunțat luni că va furniza în curând Ucrainei primul din cele 24 de avioane de luptă F-16 promise.

Protecția bazelor sale în care vor staționa avioanele va fi o provocare majoră pentru Ucraina, spun analiștii militari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite