Peste 10.000 de soldați ruși, urmăriți penal pentru că au refuzat să lupte în Ucraina

0
Publicat:

Peste 10.000 de soldați ruși au fost urmăriți penal pentru refuzul de a lupta în Ucraina, arată o anchetă a publicației ruse independente Mediazona.

Soldati rusi refuza sa lupte la Bahmut FOTO Twitter jpg

Folosind date online de la tribunalele militare, publicația a documentat 10.025 de astfel de cazuri din septembrie 2022, când Kremlinul a anunțat un prim val de mobilizare .

Dintre acestea, 9.059 au fost cazuri de abandonare neautorizată a unei unități, 627 cazuri de nerespectare a unui ordin și 339 cazuri de dezertare.

Potrivit Mediazona, 8.594 dintre acuzați au fost deja condamnați.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 31 martie un decret de recrutare a 150.000 de cetățeni, ca parte a campaniei de recrutare obligatorie de primăvară.

Potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, Rusia va recruta probabil aproximativ 30.000 de oameni pe lună pentru a contribui la consolidarea efortului său de război.

Tribunalele din Rusia îi condamnă pe bandă rulantă pe dezertori. Săptămânal, cel puțin 100 de soldați încearcă să fugă de pe frontul ucrainean. Cei care reușesc să scape nu au acte, iar Moscova îi dă în urmărire internațională. Fără documente, ei încearcă să își facă o viață peste hotare.

Modificările în Codul Penal au apărut în martie 2022, la puțin timp după invazia rusă în Ucraina. Pentru a descuraja dezertările de pe front sunt prevăzute pedepse aspre de până la 15 ani de închisoare. Refuzul clar de a lupta se pedepsește în medie cu doi ani și trei luni de închisoare într-o colonie penală, dar dezertarea primește o pedeapsă mai severă.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite