Kremlinul, despre groapa comuna din Izium: „Minciuni, la fel ca în cazul Bucea”

0
Publicat:

Kremlinul a calificat luni drept „minciuni” informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi a unei gropi comune la Izium în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, informează AFP și Reuters.

Dmitri Peskov FOTO kremlin.ru
Dmitri Peskov FOTO kremlin.ru

„Asta e o minciună. Desigur, vom susţine adevărul în această poveste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit cărora forţele ruse au comis crime de război în regiunea Harkov din Ucraina.

„Este acelaşi scenariu ca la Bucea”, a notat el, referindu-se la un alt oraş din Ucraina, situat în apropiere de Kiev şi unde forţele ruse au fost acuzate că au comis atrocităţi, acuzaţie respinsă de Moscova.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite (foto mai jos) săptămâna trecută în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini de la marginea acestui oraş recucerit de forţele Kievului de la cele ale Moscovei.

FOTO Nexta
FOTO Nexta

De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a negat de mai multe ori că ar fi comis abuzuri, notează AFP.

Printre altele, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat luni că Peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, este „parte integrantă a teritoriului Rusiei”, după ce responsabili ucraineni şi-au repetat dorinţa de a pune capăt „ocupaţiei” ruse.

„Oricine vizează teritoriul rus va primi un răspuns adecvat”, a insistat Peskov.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite