Cine are șanse să-i succeadă lui Vladimir Putin. Un portret robot al viitorul președinte a fost făcut chiar de liderul de la Kremlin

0
Publicat:

Cine va fi succesorul lui Vladimir Putin? Un portret robot a fost făcut chiar de liderul de la Kremlin în discursul său către Adunarea Federală. Noua elită (și, prin urmare, viitorul lider național al Rusiei) ar trebui să fie formată din oameni de încredere, care și-au dovedit loialitatea față de Rusia. Printre aceștia se numără, desigur, participanții la operațiunea specială, așa cum numește Putin războiul din Ucraina.

Vladimir Putin a mai făcut rocadă cu Dmitri Medvedev/FOTO:EPA/EFE
Vladimir Putin a mai făcut rocadă cu Dmitri Medvedev/FOTO:EPA/EFE

„Aceștia ar trebui să preia roluri de conducere, ar trebui să conducă regiunile și cele mai mari proiecte interne. Mă întâlnesc tot timpul cu ei. Inima mea este plină de mândrie pentru acești tineri. Ei nu vor da înapoi, nu vor trăda, nu vor renunța. Solicit Ministerului Apărării să sprijine dorința ofițerilor de a participa la noul program de formare al personalului”, a spus președintele în mesajul său.

Așadar, Putin a subliniat în mod esențial importanța participării personale la Operațiunea Specială pentru o carieră în cele mai înalte eșaloane ale puterii.

În Europa și SUA, președinții sunt schimbați la fiecare patru ani . Fiecare nou lider are propria sa viziune, propria poziție și propriul drum. Nu va fi posibil să-și implementeze strategia în doar șase ani. Din acest motiv, nu vom lua în considerare candidatura secretarului Consiliului de Securitate, Nikolai Patrushev, care este curtat de persoane din interiorul Occidentului pentru a-l înlocui pe Putin. În 2030 va împlini optzeci de ani, scrie presa rusă naționalistă, aservită lui Putin.

Dmitri Medvedev este, de asemenea, considerat un „succesor clasic”. „În primul rând, a mai avut un mandat, în al doilea rând, este tânăr, în al treilea rând, lucrează activ cu industria de apărare și pentru „foștii noștri parteneri”, joacă rolul unui polițist rău, exprimând tot ce crede despre ei pe canalul său de Telegram. Cu toate acestea, o coajă nu cade de două ori în același crater”, susține portalul 19rusinfo-ru.

Succesorul nu trebuie să se teamă de front

Serghei Kirienko FOTO EPA-EFE

Un alt candidat pentru postul de succesor este prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, Serghei Kirienko. El este mai tânăr, supraveghează Donbasul și vizitează adesea noile teritorii (teritoriile cucerite în Ucraina, n.r). Și implicarea personală în războiul din Ucraina este una dintre condițiile prealabile pentru ascensiunea în elita politică a Rusiei după 15 martie 2024.

Agențiile de informații occidentale vânează literalmente rușii de rang înalt care vin în zona Districtului Militar de Nord, dar Kirienko nu se teme. Și-a petrecut Crăciunul trecut chiar în cazarmă cu soldații, scrie publicația.

Kirienko este numit principalul moderator al programelor de ridicare a personalului și de dezvoltare a competențelor în sistemul guvernamental. În special, proiectul național „Personal” anunțat de Putin este asociat cu numele său.

Un guvernator de criză

Alekei Diumin vladimir putin / FOTO:X

Atunci când se speculează cu privire la un succesor, se vorbește adesea despre guvernatori tineri, activi, care și-au dovedit eficiența. Doi candidați merită remarcați aici. În primul rând, guvernatorul regiunii Tula, Aleksei Diumin. Pentru o lungă perioadă de timp, el a fost considerat unul dintre principalii candidați pentru rolul de succesor. Are 51 de ani, este militar, provenind, ca și Putin, din serviciile speciale. În 2014, Diumin a fost șef adjunct al GRU și a comandat forțele de operațiuni speciale care au jucat un rol-cheie în anexarea Crimeei.

Pe lângă Dumin, presa rusă îl amintește pe guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov. Regiunea lui a devenit linie de front. În același timp, Gladkov (55 de ani) s-a dovedit a fi un bun manager de criză și a demonstrat neînfricare și activitate personală.

Cu toate acestea, în topul celor 30 de succesori ai lui Putin, enumerați de canalul de televiziune „Successor”, Gladkov se află doar pe locul 23, deși se potrivește multor criterii.

Un general erou?

generalul rus Andrei Mordvicev/ FOTO:X

În cele din urmă ar putea fi un general erou al războiului din Ucraina. Până în prezent, poate cel mai de succes este general-colonelul Andrei Mordvicev.

El a cucerit Mariupol și Avdiivka, are grijă de oameni și este foarte respectat de soldați și ofițeri. Are doar 48 de ani.  

Din aprilie 2023, este comandantul Grupării de Forțe Centrale din Ucraina. Pe 7 septembrie, Mordvichev a fost promovat general colonel printr-un decret prezidențial. Potrivit unui interviu pe care l-a acordat la sfârșitul lunii iulie 2023 pentru canalul de televiziune de stat Rusia-1 , Mordvicev vede invazia Ucrainei ca pe o simplă „treaptă” pentru continuarea conflictului cu Europa de Est.

În februarie 2024, Mordvicev a fost felicitat de președintele Vladimir Putin pentru capturarea lui Avdiivka în calitate de comandant. El a primit titlul de Erou al Federației Ruse în 2024. Cu toate acestea, până în prezent, numele său nu a fost vehiculat pentru postul de viitor președinte al Rusiei pe culoarele Kremlinului.

Vladimir Putin este un maestru al soluțiilor neconvenționale. Succesorul său va surprinde probabil și el pe toată lumea. În ianuarie 2020, Dmitri Medvedev, fără să prefigureze vreo schimbare în istoria sa profesională, a intrat în biroul șefului statului ca premier, dar a ieșit fără portofoliul de prim-ministru. Nimeni nu auzise de Mișustin la acea vreme și niciun expert autohton nu l-a luat în considerare pentru acest post. Cu toate acestea, la 16 ianuarie, Mihail Mișustin a fost numit în funcția de prim-ministru. Și în cazul succesorului la președinție poate fi o surpriză. Asta dacă Vladimir Putin nu este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de palat sau de armată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite