Un deputat PAS îi cere lui Igor Dodon să asigure transferul civilizat al puterii către preşedintele ales, Maia Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova 15 noiembrie 2020 Igor Dodon FOTO Profimedia

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, susţine că „ceea ce trebuie să facă cetăţeanul Igor Dodon, în timpul care a mai rămas, e să asigure un transfer civilizat al puterii către noul preşedinte”. Potrivit deputatului, „în ultimul minut, Igor Dodon încearcă să-şi subordoneze instituţii de stat, fapt ce seamănă a uzurpare de putere”, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, parlamentarul a declarat că, pe 15 noiembrie, a fost ales un nou preşedinte, care în scurt timp va intra în exerciţiul funcţiei. Potrivit lui, Igor Dodon trebuie să-şi păstreze calmul, să nu destabilizeze situaţia, dar „cel mai important, să lase instituţiile de stat în pace”.

Igor Grosu a spus că, împreună cu colegii, monitorizează toate iniţiativele care parvin de la preşedintele în exerciţiu. Potrivit lui, Igor Dodon încearcă „în ultimul minut” să-şi subordoneze nişte instituţii şi să facă nişte schimbări. Deputatul i-a recomandat să se oprească, „pentru că oamenii din instituţiile statului, care înţeleg că acestea trebuie să funcţioneze şi să fie independente, înţeleg că nu mai vor să meargă pe calapodul vechi şi vor să-şi facă meseria”.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite