Sala VIP de la Aeroportul Chişinău a fost închisă. Alte măsuri dispuse de Comisia pentru Situaţii Excepţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroport Chisinau

Activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului Internaţional Chişinău a fost sistată. Este una dintre măsurile de protecţie şi prevenţie în incinta şi apropierea aerogării dispuse de către Comisia pentru Situaţii Excepţionare. Prin aceeaşi hotărâre, poliţiştii de frontieră au fost împuterniciţi să examineze clădirile şi teritoriul Aeroportului în cazul alertelor cu bombă, transmite IPN.

Poliţiştii de frontieră vor fi instruiţi şi asistaţi permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliţiei cu competenţe de identificare a substanţelor explozive şi de asigurare a respectării procedurilor de reacţie în situaţii de alertă cu explozibil.

CSE a interzis accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău pentru persoane, cu excepţia pasagerilor, angajaţilor agenţilor economici sau autorităţilor publice care activează în cadrul Aeroportului şi membrilor a echipajelor.

Poliţia de Frontieră aminteşte despre măsurile de securitate instituite: primul filtru de control la intrarea în Aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menţinerea regimului mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri (intrare/ieşire). De asemenea, a fost interzisă staţionarea în faţa Aeroportului, iar adiacentul este patrulat zilnic de către echipaje mixte INSP şi IGC etc.

Aeroportul Internaţional a devenit practic zilnic ţinta alertelor cu bombă false, care perturbează activitatea aerogării, inclusiv prin reţineri de zboruri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite