Mihai Popşoi renunţă la funcţia de preşedinte al comisiei de anchetă a tentativei de puci întreprinsă de PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popsoi

Deputatul Mihai Popşoi şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de PDM prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale. Anunţul a fost făcut de deputat pe o reţea de socializare, transmite IPN.

Mihai Popşoi susţine că a luat această decizie în legătură cu faptul că recent s-a format o nouă majoritate parlamentară, iar actorii principali ai tentativei de puci anticonstituţional (ex-judecătorii Curţii Constituţionale) au refuzat să se prezinte la audieri. Potrivit lui, acest lucru împiedică aflarea adevărului cu privire la evenimentele din iunie anul curent.

„Constat cu regret că exponenţii celor care au întreprins acţiuni de destabilizare a ordinii constituţionale şi au încălcat principiile unui stat de drept se află acum la guvernare şi cu siguranţă vor întreprinde toate măsurile pentru a tergiversa aflarea adevărului. Sper să nu asistăm la un teatru al absurdului in care viitorul preşedinte al Comisiei de anchetă să fie din fracţiunea parlamentară a PDM”, a scris deputatul.

Dânsul i-a încurajat pe membrii Comisiei, deputaţii Vasile Bolea şi Grigore Novac, să ducă la bun sfârşit ancheta începută de Vladimir Ţurcan, primul preşedinte al Comisiei de anchetă.

Mihai Popşoi a precizat că în viitorul apropiat, imediat după prezentarea raportului de către viitorul preşedinte al Comisiei, va prezenta în cadrul unei conferinţe de presă un raport de alternativă. „Voi prezenta toate informaţiile de care dispun pentru ca cetăţenii să cunoască adevărul despre acea săptămâna de foc prin care am trecut cu toţii între 7-14 iunie, 2019”, a spus Mihai Popşoi.

Comisia de anchetă a fost instituită de Parlament pe 18 iunie, după ce în perioada 7-14 iunie, după crearea majorităţii parlamentare PSRM-ACUM şi formarea Guvernului Sandu, clădirile instituţiilor statului au fost blocate timp de o săptămână. Curtea Constituţională a recunoscut drept nelegitime acţiunile Parlamentului de formare a noii majorităţi parlamentare, creându-se totodată situaţia existenţei a două guverne, unul condus de Maia Sandu, celălalt de Pavel Filip. Pe 14 iunie PDM a anunţat că se retrage de la putere. Ulterior şi membrii Curţii Constituţionale şi-au anulat deciziile luate în acea perioadă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite