Gustul mâncării moldoveneşti, la Brooklyn. New York Times relatează povestea unui restaurant basarabean în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia americană „The New York Times“ a scris un reportaj despre localul cu specific moldovenesc din New York. Afacerea deschisă de Radu Panfil a devenit locul de întâlnire a moldovenilor din New York, dar şi o descoperire pentru mulţi americani.

"În inima Brooklyn-ului, cartierului american, printre magazine de piese auto şi tarabe de fastfood, veţi găsi ceea ce pare a fi o casă de la ţară", începe reportajul celor de la New York Times.

Restaurantul cu denumirea sugestivă "Moldova" a fost fondat de către Radu Panfil care a emigrat în 2005 din Moldova, lăsându-şi acasă un magazin cu telefoane mobile. Radu a lucrat timp de şapte ani ca chelner, apoi manager, timp în care a "copt" ideea de a deschide un restaurant moldovenesc. Visul lui a devenit realitate în 2012, când Radu şi un prieten de-al său au deschis Moldova Restaurant.

"De la început, localul era destinat pentru ca moldovenii din New York să se poată întâlni într-un loc în care s-ar simţi ca acasă, pentru ca să nu uite tradiţiile şi obiceiurile, dar şi gustul mămăligii", recunoaşte Radu Panfil.

Localul a prins viaţă datorită interiorului său tradiţional, cu lăicere, fotografii moldoveneşti, chelneri îmbrăcaţi în straie naţionale, dar mai cu seamă datorită mâncării pur moldoveneşti: mămăligă, ardei umpluţi, plăcinte, sarmale, tocană şi peşte prăjit. Felurile de mâncare au cucerit şi un număr mare de americani. 

În august, Radu Panfil a reuşit să deschidă încă o filială a Moldova restaurant în Philadelphia.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite